+10° - +24°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 16., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +15 °C

Maximum:
+15, +24 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk ÉNY

5-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet, de a Dunától keletre napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható. Délután átmenetileg megnövekszik a felhőzet, helyenként gyenge eső is lehet. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 24 fok között alakul. Késő este 10, 18 fok lesz. Szerdán nem érkezik front, de reggel sokfelé felerősödhetnek az ízületi bántalmakkal élők panaszai. Nagy lesz a megfázásveszély, a kórokozók is könnyebben terjednek. A tartósan borongós vidékeken lehangoltság, fáradékonyság jelentkezhet, csökken a fizikai és a szellemi munkavégző-képesség. Ahol viszont kisüt a nap, kellemes hő- és komfortérzet lesz jellemző. A fokozottan érzékenyek napközben enyhébb görcsöket tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnap, október 17., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+19, +24 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt D

8-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a ködfoltok fokozatosan megszűnnek, sok napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Délután gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul. Késő este 12, 18 fok lesz. Csütörtökön nem érkezik front, alapvetően kellemes időben pihenhet a szervezet. Reggel a kopásos ízületi bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak, napközben azonban mérséklődnek a panaszok. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, a hőérzet is a kellemes tartományban alakul. A nagy napi hőingásra érzékenyek enyhébb vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnapután, október 18., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+19, +24 °C

Szél: mérsékelt D

8-11
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a párásság és a ködfoltok általában megszűnnek, de néhol csak nehezen kezdenek oszlani. Emellett sok napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. Délután a változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett többórás napsütés melegíti a levegőt, csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag