Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, január 19., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+4, +9 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk NY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, elsősorban délen és keleten várható elszórtan eső. Délután délen borult lesz az ég, északon változóan, gyakran erősen felhős égre lehet számítani. Főleg délen várható eső, zápor. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Pénteken kettősfront hatásával kell számolni, előbb melegfront, később hidegfront hat ránk. Megterhelő napnak nézünk elébe. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkor általában nem tapasztal markáns hatásokat. A hirtelen változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, január 20., szombat

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-2, +3 °C

Maximum:
0, +5 °C

Szél: élénk NY

0-2
Napsütéses
órák száma
Gyakran erősen felhős lesz az ég, az esőt délutántól havas eső, havazás válthatja fel. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban -2, 3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, január 21., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
-1, +4 °C

Szél: erős ÉNY

2-5
Napsütéses
órák száma
Változóan felhős lesz az ég, futó hózápor helyenként kialakulhat. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag