Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, május 7., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+4, +11 °C

Maximum:
+9, +17 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt kezdetben itt-ott rövid időre kisüthet a nap, de aztán mindenhol beborul az ég. Egyre többfelé várható zápor. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan kell záporra, néhol zivatarra számítani. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 4, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 17 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Pénteken hidegfronti hatás érvényesül. Sokan tapasztalhatnak görcsös fejfájást, illetve hasgörcsök is felléphetnek. A szívbetegek állapota romolhat, az arra hajlamosaknál keringési és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek. A hőérzet és a komfortérzet is alacsony. A szeles tájakon fokozódik az igerlékenység. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, május 8., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+13, +18 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: mérsékelt D

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a napsütést időnként felhők zavarják, de csapadék nem várható. Délután sok napsütés melegíti a levegőt, csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Szombaton nem érvényesül fronthatás. Reggel azonban hűvös lesz, fennáll a megfázás veszélye is. A délelőtti gyors melegedés idején rosszullét és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Fokozódik a migrénhajlam, fáradékonyak, dekoncentráltak lehetünk. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, május 9., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +7 °C

Maximum:
+18, +23 °C

Szél: erős D

11-12
Napsütéses
órák száma
Délelőtt alig lesz felhő az égen, sok napsütés melegíti a levegőt. Csapadék nem várható. Délután általában kissé felhős lesz az ég, tovább melegszik a levegő. Csapadékra nem kell készülni. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 2, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag