+5° - +16°
Kettős front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 13., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+5, +15 °C

Maximum:
+6, +16 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DK

0-1
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás, szórványosan fordul elő eső, zápor. Délután folytatódik a borult idő. Átmeneti megszakításokkal további eső és záporok fordulhatnak elő. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 5, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 16 fok között alakul. Késő este 6, 15 fok lesz. Szerdán kettősfront hat a szervezetre. Gyakori lehet a rosszullét, az alvászavarok és a vérnyomás-ingadozás is, emellett emésztési zavarok, puffadás is jelentkezhet mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek körében. Ingerlékenység, nyugtalanság növeli a balesetveszélyt. A szabadban alacsony lesz a komfortérzet, az idő nem kedvez a kültéri programoknak. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, november 14., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+3, +12 °C

Maximum:
+9, +15 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

3-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a Dunántúlon a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is előbukkan, keleten azonban még sok lesz a felhő. Elsősorban a Tiszántúlon fordulhat elő elszórt eső. Délután változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap. Számottevő csapadékra nem kell készülni. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 3, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 15 fok között alakul. Késő este 6, 14 fok lesz. Csütörtökön nem érvényesül fronthatás. A Dunántúlon egyre kevesebb helyen, máshol még sokfelé jelentkezik fejfájás és vérnyomás-ingadozás az arra érzékenyeknél, emellett a görcsös bántalmak is jellemzőek lehetnek. Az ízületi fájdalmak nem mérséklődnek számottevően. Az előző napokhoz képest javul a hőérzet, a napos időszakok a közérzetet is javítják. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnapután, november 15., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+13, +18 °C

Szél: erős DK

6-7
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a ködfoltok feloszlását követően napos időre van kilátás, csapadékra nem kell készülni. Délután kezdetben sok napsütésre van kilátás, majd nyugat felől elkezd növekedni a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A szél napközben eros délkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag