Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, május 25., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+23, +28 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: mérsékelt D

4-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a napsütés mellett elkezdődik a gomolyfelhő-képződés. Helyenként kialakulhat egy-egy zápor. Délután napos időszakok is lesznek, de közben tovább növekszik a gomolyfelhőzet. Többfelé kell záporra, illetve néhol felhőszakadással, jégesővel kísért zivatarra számítani. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul. Késő este 17, 22 fok lesz. Pénteken folytatódik a frontmentes idő, de a fülledtség sok panaszt okozhat. Sokan enyhébb fejfájást, illetve nehézlégzést is tapasztalhatnak, vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. A szabadban változó komfortérzetre kell készülni, az arra érzékenyeknél pedig nyugtalanság jelentkezhet. Az UV-sugárzás a déli órákban a napos tájakon elérheti az erős fokozatot. A pollenek közül változatlanul a pázsitfűfélék okozzák a legtöbb, és a legintenzívebb tünetet. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, május 26., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+23, +29 °C

UV sugárzás: erős

7-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt a napsütés mellett elkezdődik a gomolyfelhő-képződés. Helyenként kialakulhat egy-egy zápor. Délután napos időszakok is lesznek, de közben tovább növekszik a gomolyfelhőzet. Többfelé kell záporra, zivatarra számítani, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 29 fok között alakul. Késő este 17, 22 fok lesz. Szombaton továbbra sem kell fronthatással számolni. Folytatódik a fülledt, meleg nyári időjárás. A szívbetegeket komoly terhelés éri, de rajtuk kívül is sokaknál jelentkezhet légszomj és rosszullét, emellett fejfájás és migrén is kialakulhat. A rendszeres folyadékpótlással mérsékelhetőek, illetve esetenként meg is előzhetőek a tünetek: válasszuk a tiszta vizet, esetleg a cukormentes limonádét, a kávét és a cukros üdítőket pedig most tartósan kerüljük! Az UV-sugárzás erős lesz. A pollenek közül változatlanul a pázsitfűfélék okozzák a legtöbb, és a legintenzívebb tünetet. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, május 27., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+24, +29 °C

Szél: mérsékelt K

8-13
Napsütéses
órák száma
A sok napsütést követően megnövekednek a gomolyfelhők és délután elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag