Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 25., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, +4 °C

Maximum:
+10, +15 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

8-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a ködfoltok feloszlanak, csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Délután napos, száraz, de kissé hűvös időre készülhetünk. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -5, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Hétfőn folytatódik a frontmentes időszak. Az ízületeseknél tartós végtagfájdalmak jelentkezhetnek. A napsütés jó hatással van a szervezetünkre, de a fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak fáradékonyságot és enyhébb koncentrálási panaszokat. Estétől keringési zavaok léphetnek fel az arra hajlamosaknál. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnap, október 26., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-2, +4 °C

Maximum:
+11, +16 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt a ködfoltok feloszlanak, csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Délután nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -2, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Kedden nem érkezik front. A kopásos ízületi panaszokkal élőknek ismét nehezebben indulhat a nap, érdemes kíméletesen átmozgatni a sajgó végtagokat. Napközben is fennáll a megfázás veszélye, réteges öltözet javasolt. A fokozottan érzékenyek fejfájást tapasztalhatnak. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnapután, október 27., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+11, +16 °C

Szél: mérsékelt É

5-8
Napsütéses
órák száma
Délelőtt szakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütést már csak kevés felhő zavarja, csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag