Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 18., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+20, +27 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős ÉNY

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt erősen felhős lesz az ég. Keleten szórványosan, máshol elszórtan számíthatunk eső, zápor kialakulására. Délután folytatódik az erősen felhős idő, délnyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet. A keleti tájakon további esőre, záporra kell készülni, máshol elszórtan lehet átmeneti csapadék. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 27 fok között alakul. Késő este 16, 24 fok lesz. Szerdán kettősfront okoz panaszokat az érzékenyek körében. Többeknél jelentkezhet görcsös fejfájás, migrén és vérnyomás-ingadozás is, emellett csökkenz a szabadtéri hő-és komfortérzet. A felhős tájakon lehangoltság, csökkent teljesítőképesség lehet jellemző. A fülledt tájakon a légzőszervi megbetegedéssel küzdők tünetei is fokozódhatnak, a zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Az idő nem kedvez a szabadtéri programoknak. A légszennyezettség alacsony, csökken. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, július 19., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+22, +27 °C

Szél: erős ÉNY

2-9
Napsütéses
órák száma
Keleten a felhős időben elszórtan alakul ki eső, zápor, máshol a vááltozóan felhős ég mellett számottevő csapadék nem várható. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnapután, július 20., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+25, +30 °C

Szél: mérsékelt ÉNY

11-15
Napsütéses
órák száma
Nyugat felől csökken a felhőzet, országszerte sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag