Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 23., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+21, +26 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

6-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a ködfoltok helyenként csak lassan szűnnek, és megemelkedve rétegfelhőzet is képződhet belőlük, de máshol sok napsütés melegíti a levegőt. Csapadék nem lesz. Délután gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szerdán frontmentes idő várható, de reggel a nyirkos, ködös területeken többen panaszkodhatnak ízületi fájdalmakra. Ekkor nagy megfázásveszéllyel, és alacsony hőérzettel is érdemes számolni. Napközben azonban már kedvezően alakul az élettani helyzet, a napsütés hatására javul a hangulat és a közérzet, erősödik az immunrendszer. Csupán az érzékenyebbeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, de estére átmenetileg ez is mérséklődik. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnap, október 24., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +15 °C

Maximum:
+21, +26 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős D

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a szélvédett tájakon csak lassan szűnik a párásság, máshol napos idő lesz. Csapadék nem várható. Délután általában gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadékra nem kell készülni. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Csütörtökön frontmentes idő várható, de reggel a nyirkos, ködös területeken többen panaszkodhatnak ízületi fájdalmakra. Ekkor nagy megfázásveszéllyel, és alacsony hőérzettel is érdemes számolni. Napközben azonban már kedvezően alakul az élettani helyzet, de lesznek tartósan felhős területek is, ahol ingadozó hangulat lehet jellemző. Máshol a napsütés hatására javul a hangulat és a közérzet, erősödik az immunrendszer. A szelesebb tájakon az arra érzékenyek körében enyhébb fejfájás léphet fel. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnapután, október 25., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +15 °C

Maximum:
+19, +24 °C

Szél: élénk É

7-10
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a ködfoltok megszűnnek, sok napsütés várható. Csapadék nem várható. Délután szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra sem kell készülni. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag