+15° - +34°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 20., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+29, +34 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk DK

11-14
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt alig lesz felhő az égen, csapadékra nem kell számítani. Délután igazi strandidő lesz sok napsütéssel, itt-ott kis eséllyel helyi zápor kialakulhat. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul. Késő este 20, 27 fok lesz. Vasárnap frontmentes marad az idő. A tartós kánikula miatt kimerültek, fáradtak lehetünk, többen ok nélküli ingerlékenységet is tapasztalhatnak. Az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek felett alakul. Gyakori lehet a migrén, emellett koncentrálási panaszok is felléphetnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 21., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+30, +35 °C

Szél: élénk DNY

9-12
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a többórás napsütés mellett elkezdődik a gomolyfelhő-képződés, de ezekből számottevő csapadék még nem lesz. Délután a kánikulában a sok napsütés mellett a gomolyfelhőkből egy-egy helyi zápor, zivatar is kialakulhat. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Holnapután, június 22., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+18, +23 °C

Maximum:
+29, +34 °C

Szél: mérsékelt ÉK

8-11
Napsütéses
órák száma
A napsütés mellett ismét gomolyfelhők képződnek, néhol egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 18, 23 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag