Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 22., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+23, +28 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: mérsékelt DNY

3-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt változóan felhős lesz az ég, északon záporok, zivatarok formájában csapadék várható. Délután az ország déli részein lehetnek kevésbé felhős területek, másutt az erősen gomolyfelhős ég mellett többfelé várható zápor, zivatar kialakulása. A heves zivatarokat felhőszakadás és jégeső kísérheti. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul. Késő este 18, 23 fok lesz. Vasárnap a frontok elkerülik térségünket. A változékony időben fejfájás és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Ajánlott többet pihenni és fokozni a napi folyadékbevitelt. A záporok, zivatarok környezetében fülledté válik a levegő, légszomj és nehézlégzés jelentkezhet. A közlekedésben a legfőbb problémát a zivatarok jelentik, vezessen fokozott figyelemmel! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, július 23., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+22, +28 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk É

3-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt változóan felhős lesz az ég, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Délután változóan felhős lesz az ég, záporok, zivatarok kialakulhatnak. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 28 fok között alakul. Késő este 17, 22 fok lesz. Hétfőn front nem értinti hazánkat. A megterhelő humánmenetorológiai helyzetben fejfájást tapasztalhat és ízületi bántalmai erősödhetnek. Zivatarok idején az asztmások és krónikus betegek állpota romolhat, légszomj és mellkasi fájdalom jelentkezhet. Az időjárás szabadtéri programoknak nem kedvez, ha szabadban tölti a délutánt esernyőt mindenképp vigyen magával. A közlekedésben a zivatarokat kísérő erős oldalszél okozhat problémát, vezessen fokozott figyelemmel! Az intenzív csapadékgócokban hirtelen lecsökkenhet a látástáv, ajánlott lassabban vezetni. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnapután, július 24., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+22, +27 °C

Szél: élénk É

7-10
Napsütéses
órák száma
Túlnyomóan napos időre van kilátás, délután kevés gomolyfelhő képződhet. Számottevő csapadék nem várható, a déli határ menti területeken egy-egy zápor kialakulhat. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag