Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 21., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+11, +16 °C

Maximum:
+25, +30 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: élénk D

9-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt napos, derült időre van kilátás, északkeleten képződhet kevés gomolyfelhő. Délután marad a napos idő, északkeleten erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet, csapadék nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul. Késő este 17, 22 fok lesz. Pénteken folytatódik a frontmentes idő. Reggelente ízületi panaszok jelentkezhetnek, amelyek a nap folyamán egyre inkább mérséklődnek. A melegben gyakori lehet a migrénes fejfájás és a fáradékonyság, ajánlott sok folyadékot fogyasztani. A közlekedésben a tűző nap és az időnként megerősödő szél okozza a fő veszélyt, fokozott figyelem javasolt! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, szeptember 22., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+16, +22 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős É

0-1
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég. Szórványosan várható eső, zápor. Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Országszerte sokan tapasztalhatnak erős fejfájást, illetve fokozódik a görcshajlam is. Nő az infarktusveszély, a mindenórás kismamáknál beindulhat a szülés. A szélre érzékenyeknél szintén erős fejfájás, nyugtalanság, ingerlékenység léphet fel. A szél jelentősen csökkenti a hőérzetet, romlik a komfortérzet. Nagy a megfázásveszély, réteges öltözet javasolt, az előző napokhoz képest jelentősen romlik a komfortérzet! A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, szeptember 23., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+18, +23 °C

Szél: élénk D

0-4
Napsütéses
órák száma
Délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de említést érdemlő csapadék nem valószínű. Délután többször lesz erősen felhős az ég, de időnként elvékonyodik a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag