Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 22., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +7 °C

Maximum:
+19, +24 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős DK

11-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt sok napsütésre van kilátás, szinte felhő sem lesz az égen. Délután túlnyomóan derült lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. A szél napközben eros délkeleti lesz. Hajnalban 1, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul. Késő este 10, 16 fok lesz. Vasárnap folytatódik a frontmentes idő. Melegedés zajlik a légkörben, ennek hatására egyre többeknél jelentkezhetnek melegfrontot jellemző tünetek. A gyulladásos panaszok erősödnek, emellett gyakori panasz lesz a migrén, és ezt az erős szél még tovább fokozza. Nagy lesz a napi hőingás, a vérnyomás panaszok szintén fokozódnak. A pollenszint nem nő jelentősen, az UV-sugárzás mérsékelt marad. A közlekedést az erős szél nehezíti, valamint a napsütés is zavaró lehet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, szeptember 23., hétfő

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+15, +23 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DK

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délnyugat felől egy csapadékrendszer éri el térségünket, emiatt a Dunántúlon többfelé számítani kell esőre, záporesőre, néhol zivatarra. A Tisztánúlon elszórtan alakulhat ki lokális csapadék. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, országszerete készülni kell esőre, záporesőre, néhol a csapadékrendszerbe ágyazott zivatarok is kialakulhat. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 23 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyek görcsös panaszokat tapasztalhatnak, a változékony időben vérnyomás-ingadozás és keringési problélmák is felléphetnek. A borult, esős időben mentális panaszok léphetnek fel, többen levertséget és fáradékonyságot tapasztalhatnak. A hő- és komfortérzet jelentősen romlik, nagy a megfázásveszély. A pollenszint csökken az UV-sugárzás gyenge lesz. A közlekedés során nagy a balesetveszély. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, szeptember 24., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+16, +21 °C

Szél: erős ÉNY

0-5
Napsütéses
órák száma
Kezdetben többfelé lesz eső, zápor, majd nyugat felől megszűnik a csapadék, és egyre több helyen felszakadozik a felhőzet. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag