Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 19., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+23, +28 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős ÉNY

2-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt változóan felhős lesz az ég, elszórt jelleggel számíthatunk esőre, záporesőre. Délután a változóan felhős ég mellett a Duna vonalától keletre elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul. Késő este 17, 22 fok lesz. Csütörtökön kettősfront alakítja időjárásunkat. A szeles időben erős fejfájást és vérnyomás-ingadozást tapsztalhatunk, valamint ingerlékennyé, nyugtalanná válhatunk. Panaszai enyhítésére már a reggeli óráktól figyeljen oda a fokozott folyadékbevitelre és lehetőség szerint kerülje a fizikailag megterhleő tevékenységet. A közlekedésben az erős oldalszél és nedves utak jelentik a legfőbb veszélyt, vezessen a megszokottnál lassabban és óvatosabban! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, július 20., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+22, +27 °C

Szél: élénk ÉNY

5-10
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a Dunántúlon jellemzően gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A Duna vonalától keletre a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, az ország ezen részein helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Délután túlnyomóan gyengén felhős, napos lesz az idő. A nappali gomolyfelhőképződés hatására a megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Holnapután, július 21., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+26, +31 °C

Szél: mérsékelt DNY

8-11
Napsütéses
órák száma
Változóan felhős lesz az ég, fülledt időre kell készülni. Helyenként alakulnak ki záporok, zivatarok. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag