+12° - +31°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, június 16., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+26, +31 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt ÉK

11-14
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt a napsütést legfeljebb fátyolfelhők szűrik, gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz. Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett alapvetően napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul. Késő este 18, 23 fok lesz. Szerdán front nem érkezik, tovább melegszik az idő. Még mindig nagy lesz a napi hőingás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Többen fáradékonyak, dekoncentráltak lehetnek, csökken a teljesítőképesség. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A déli órákban nem ajánlott a tűző napon tartózkodni. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, június 17., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+28, +34 °C

UV sugárzás: erős

Szél: mérsékelt D

12-15
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz. Délután napos, igazi strandidő lesz, csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 34 fok között alakul. Késő este 18, 23 fok lesz. Csütörtökön frontmentes marad az idő, a fokozódó kánikula okozza a panaszokat. Egyre többen küzdhetnek alvászavarokkal, az emésztési panaszok is gyakoribbá válhatnak. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás veszélye. A hőérzet magas. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, június 18., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+29, +34 °C

Szél: mérsékelt D

8-13
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem lesz. Délután a változó mennyiségő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett igazi strandidőre van kilátás, csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag