Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 11., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+8, +13 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DNY

5-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a Dunántúl nagyrészén gyengén felhős, másutt közepesen felhős lesz az ég, a középső országrészben helyenként párás maradhat a levegő. Délután a több órás napsütés mellett gyengén vagy közepesen felhős lehet az ég, néhol lesz, ahol tartósan megmarad az alacsonyszintű rétegfelhőzet. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Hétfőn nem érkezik front, átmenetileg megpihen a frontérzékenyek szervezete. A reggeli időszakban ízületi bántalmak léphetnek fel, és ezek a panaszok helyenként napközben is tartósan fennállhatnak. A napos időszakokban javul a hő-és komfortérzet, de a hűvös időben szükség lesz a vastag és réteges öltözetre. A közelekedés során nagy a balesetveszély. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Holnap, november 12., kedd

Fronthatás:
Melegfront

Minimum:
+4, +9 °C

Maximum:
+7, +14 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DK

0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég, a Dunántúlon többfelé lehet eső, zápor. Délután folytatódik a borongós idő, és a keleti tájak kivételével többfelé esőre is készülni kell. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 14 fok között alakul. Késő este 6, 14 fok lesz. Kedden melegfront hat szervezetünkre, ízületi panaszok, illetve koncentrálási problémák, figyelmetlenség is felléphet. Az utakon fokozódik a balesetveszély, a szabadtéri programoknak pedig nem kedveznek a körülmények. Többen tapasztalhatnak migrént és fáradékonyságot, csökken a teljesítőképesség. Alacsony a hő- és komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció alacsony, kissé növekszik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, november 13., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+10, +15 °C

Szél: élénk DK

0-1
Napsütéses
órák száma
Délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás, szórványosan fordul elő eső, zápor. Délután folytatódik a borult idő. Átmeneti megszakításokkal további eső és záporok fordulhatnak elő. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag