Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, december 16., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, +1 °C

Maximum:
-1, +4 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a Dunántúlon csökken a felhőzet, helyenként a nap is kisüt. Máshol még többnyire erősen felhős lesz az ég, és havazás, hószállingózás is kialakul. Délután vékonyodik a felhőzet, de még gyakran lesz erősen felhős az ég. Hózápor, hószállingózás előfordulhat. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -5, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul. Késő este -4, 1 fok lesz. Vasárnap nem érkezik front, a nyirkos idő okozza a legtöbb panaszt. Reggel az ízületi bántalmak fokozódására lehet számítani, a tünetek néhol egész nap jellemzőek lehetnek. Napközben többen lehangoltságot, rosszkedvet tapasztalhatnak, csökken a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, fontos a réteges, vastag öltözet. A hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. A kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények, emellett a légúti panaszok is egyre gyakoribbá válhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, december 17., hétfő

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
-2, +3 °C

Szél: mérsékelt ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Délelőtt többnyire borult lesz az ég. Keleten néhol gyenge eső, a Dunántúlon helyenként hószállingózás fordulhat elő. Délután a borult időben keleten gyenge eső, havas eső, a középső tájakon kisebb havazás alakulhat ki. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, december 18., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-7, -2 °C

Maximum:
-2, +3 °C

Szél: mérsékelt É

0-2
Napsütéses
órák száma
Kezdetben többfelé lehet még vegyes halmazállapotú csapadék, majd nyugat felől csökken a felhőzet, és némi időre a nap is kisüthet. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban -7, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag