Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 24., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+15, +20 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk ÉNY

7-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadék nem várható. Délután északon változóan felhős lesz az ég, ott egy-egy zápor is előfordulhat, máshol viszont folytatódik a napos, kellemes tavaszi idő. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Vasárnap front ugyan nem érkezik, de a fokozottan érzékenyek közül többen fáradékonyságot és koncentrálási panaszokat tapasztalhatnak, egyeseknél pedig fejfájás, migrén is felléphet. Sokfelé fokozódik a fülledtségérzet, de alapvetően kellemes szabadtéri komfortérzet lesz jellemző, de alapvetően kellemes késő nyárias időre van kilátás. Az érzett hőmérséklet a napos több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 25., hétfő

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+4, +9 °C

Maximum:
+10, +15 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk ÉNY

3-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt kezdetben változóan felhős lesz az ég, és záporok is lehetnek, majd észak felől elkezd csökkenni a felhőzet. Délután észak felől átmenetileg tovább csökken a felhőzet, legfelejebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok lesz. Hétfőn hidegfronti hatás várható. Többen fejfájást, izomgörcsöket, illetve idegi feszültséget is tapasztalhatnak. Fokozódik az infarktus és a szívpanaszok esélye. A szabadban a mért értékekhez képest csökken a hőérzet, szél rontja a komfortérzetet. A napos időszakok javítják a hangulatot, de a felhős részeken lehangoltabbak lehetünk és csökken a munkavégző-képesség. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 26., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+7, +12 °C

Szél: erős ÉNY

3-6
Napsütéses
órák száma
Az erősen felhős ég mellett időszakosan a nap is kisüt, szórványosan várható záporeső. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag