Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 22., csütörtök

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-4, 0 °C

Maximum:
-1, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt erősen felhős, borult marad az ég, főleg az ország délnyugati felén várható csapadék. A Dunántúlon havazás, az Alföld déli részén havas eső, helyenként eső is lehet. Délután erősen felhős, borult lesz az ég, az ország északkeleti harmadát leszámítva többfelé várható csapadék. A Dunántúlon havazás, középen a havazás mellett havas eső, délkeleten eső is várható A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -4, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 6 fok között alakul. Késő este -1, 4 fok lesz. Csütörtökön továbbra is kettősfront hatásával kell számolni. Folytatódik a megterhelő humánmeteorológiai időjárási helyzet. A fejfájás, migrénes panaszok megmaradnak. Igen nehéz időszak ez a szívbetegséggel küszködőknek. Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, lehetőleg ne végezzünk megerőltető tevékenységeket. A borongósabb időben levertebbek lehetünk, romlik a hangulatunk, közérzetünk. Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, a szél, a csapadék tovább rontja a hőérzetünket, öltözzünk melegen, rétegesen! Az influenzajárvány még tart fogyasszunk sok vitamint! A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, február 23., péntek

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-3, +1 °C

Maximum:
-1, +6 °C

Szél: erős ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Északkeleten szakadozhat a zárt felhőzet, másutt az erősen felhős égből elszórtan havazás, helyenként havas eső, délkeleten eső várható. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -3, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 6 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, február 24., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
-2, +3 °C

Szél: erős ÉK

6-9
Napsütéses
órák száma
Délen is lecsökken a felhőzet és gyengén felhős, derült lesz az ég, sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem várható. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul.

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag