Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 12., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+15, +22 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk DNY

4-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt tovább csökken a felhőzet, napos időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Délután a napsütés mellett egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, de számottevő csapadékra nem kell készülni. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Hétfőn sem érkezik front, de tovább erősödhetnek a szokatlan melegre érzékenyek panaszai. Fokozódhat a fejfájás, migrén, emellett keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak az érintettek. Alvásproblémák léphetnek fel. A hőérzet a kellemes tartományban alakaul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, április 13., kedd

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+3, +11 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: viharos É

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záprra, a hegyvidékekn hóra, havas esőre is. Keleten egy-egy zivatar is lehet. Délután folytatódik a fényszegény, borult idő, sokfelé lesz eső, zápor, a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is kialakul. A szél napközben viharos északi lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 11 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Kedden erős hidegfronti hatás érvényesül. A szívbetegeket nagy terhelés éri, de még az egészséges szervezetet is megviseli a hirtelen változás. Erős görcsös panaszok, izomgörcsök, fejfájás jelentkezhet, keringési panaszokat tapasztalhatunk. Többeknél rosszullét léphet fel. Jelentősen romlik a hő- és komfortérzet! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, április 14., szerda

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+4, +9 °C

Szél: erős É

0-3
Napsütéses
órák száma
Délelőtt sok lesz a felhő felettünk. Elszórtan lehet eső, zápor, főleg keleten havazás is. Délután nyugat felől elkezd vékonyodni a felhőzet, de keleten még mindig erősen felhős lesz az ég. Inkább csak futó hózápor, helyenként havas eső zápor, illetve kisebb eső fordul elő. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag