Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 29., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+1, +6 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉNY

1-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt elkezd vékonyodni a felhőzet, egyre többfelé előbukkan a nap. Legfelejebb néhol lehet futó zápor, hózápor. Délután a napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk, ezekből elszórtan alakul ki futó zápor, futó hózáőpr. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 6 fok között alakul. Késő este -2, 3 fok lesz. Hétfőn nem érkezik újabb front, de a hidegfrontra fokozottan érzékenyek közül többen tapasztalhatnak görcsös fejfájást, valamint izom- és hasi görvcsöket is. Ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, keringési panaszok léphetnek fel. A szél több fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, november 30., kedd

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
-7, -2 °C

Maximum:
0, +5 °C

Szél: erős ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Ismét beborul az ég, szórványosan várhatóak hózáporok. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -7, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: 

Holnapután, december 1., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
0, +5 °C

Szél: élénk D

3-6
Napsütéses
órák száma
A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb futó hózápor fordulhat elő. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag