Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 17., szombat

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+2, +9 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, az ország északkeleti harmadát leszámítva eső, zápor várható. Délután erősen felhős, borult lesz az ég, az ország legnagyobb részén várható csapadék, az esőt északnyugaton, északon fokozatosan havas eső, havazás váltja fel, néhol fagyott eső is lehet. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 9 fok között alakul. Késő este -1, 5 fok lesz. Szombaton erős kettősfronti hatással kell számolni, mely estére erős hidegfronti hatásba megy át. Extrém terhelés éri a szervezetünket. A hirtelen és drasztikus változás még az egészségesek számára is megterhelő, a szívbetegek és az idősek pedig különösen veszélyeztetettek! Sokan panaszkodhatnak vérnyomás-ingadozásra, az igénybevétel pedig egyre csak fokozódik. Nagyon fontos, hogy most kizárólag kímélő programokat szervezzünk, lehetőleg maradjunk otthon, a szabadtéri tevékenységeknek egyáltalán nem kedveznek a körülmények. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, március 18., vasárnap

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
-6, 0 °C

Maximum:
-2, +3 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉK

0-3
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt változóan, többször erősen felhős az ég, elszórtan kisebb havazás, hózápor lehet. Délután változóan, többször erősen felhős lesz az ég, havazás, hózápor szórványosan kialakulhat. A szél napközben eros északkeleti lesz. Hajnalban -6, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -2, 3 fok között alakul. Késő este -6, -1 fok lesz. Vasárnap erős hidegfronti hatással kell számolni, mely estére mérséklődik kissé. Igen erős terhelés éri továbbra is a szervezetünket. Ezek a hirtelen, erős változások még az egészségesek számára is megterhelő, a szívbetegek és az idősek pedig különösen veszélyeztetettek! Sokan panaszkodhatnak vérnyomás-ingadozásra, görcsös panaszokra az igénybevétel legfeljebb estére mérséklődik. Nagyon fontos, hogy most kizárólag kímélő programokat szervezzünk, lehetőleg maradjunk otthon, a szabadtéri tevékenységeknek továbbra sem kedveznek a körülmények. A légszennyezettség alacsony, kissé csökken. A porkoncentráció közepes, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Holnapután, március 19., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
-1, +4 °C

Szél: erős É

0-3
Napsütéses
órák száma
Délelőtt változóan, többször erősen felhős lesz az ég, helyenként havazás, hózápor lehet. Délután változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan havazás, hózápor kialakulhat. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag