Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 11., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+29, +36 °C

UV sugárzás: erős

Szél: viharos ÉNY

4-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt túlnyomórészt napos idő várható, a nyugati határvidéken növekedhet meg a felhőzet. Számottevő csapadék ekkor még nem lesz. Délután markáns hidegfront tör be az országba, a megnövekvő felhőzetből több helyen lehet zápor, zivatar. A szél napközben viharos északnyugati lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 36 fok között alakul. Késő este 14, 22 fok lesz. Szombaton markáns hidegfront érkezik térségünkbe. A front előtt még forróság várható, így gyakori lesz a migrén, a fáradékonyság és rosszullétek is felléphetnek. A front érkeztével fokozódnak a keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás és erős fejfájás jelentkezhet. A viharossá fokozódó szél tovább fokozza a panaszokat. Zivatarok környezetében erősen fülledté válik a levegő, az asztmások lehetőség szerint zivatarok idején maradjanak zárt térben és pihenjenek el. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnap, július 12., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +15 °C

Maximum:
+20, +25 °C

Szél: erős É

12-15
Napsütéses
órák száma
Délelőtt nyugat felől felszakadozik a felhőzet és kiderül az ég, a Tiszántúlon még borult, esős marad az idő. Délután sokfelé kisüt a nap, a középső és keleti tájakon lehet több felhő az égen, a főváros térségében egy-egy zápor előfordulhat. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Holnapután, július 13., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+21, +26 °C

Szél: élénk É

15-16
Napsütéses
órák száma
Délelőtt gyengén felhős, napos idő várható. Délután napos időre van kilátás, csapadék nélkül. A szél napközben élénk északi lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag