Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, február 27., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+5, +10 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: erős ÉNY

5-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadékra nem kell készülni. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Csütörtökön már nem érvényesül fronthatás, de még több panasz is jelentkezhet. A leggyakoribb tünet a fejfájás lehet, ezt a szeles tájakon élők tapasztalhatják intenzívebben. Ingadozó a hőérzet, de a napsütéses időszakokban javul a hangulat és a közérzet. Az ízületi bántalmak a reggeli órákban léphetnek fel, délelőtt várhatóan mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, február 28., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+5, +10 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: viharos ÉNY

2-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt északnyugaton elkezd vékonyodni a felhőzet, máshol viszont még erősen felhős, borult időre van kilátás. Elszórtan lehetnek záporok. Délután tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. Számottevő csapadékra már nem kell készülni. A szél napközben viharos északnyugati lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Pénteken gyenge hidegfront okoz panaszokat az érzékenyek körében, erősebben a nap első felében. Többeknél jelentkezhet görcsös fejfájás, izomgörcsök és vérnyomás-ingadozás is, emellett csökken a szabadtéri hő-és komfortérzet. A délutáni napsütés jótékonyan hat, javul a hangulat és a közérzet, de a panaszok csak este mérséklődnek számottevően. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnapután, február 29., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, 0 °C

Maximum:
+6, +11 °C

Szél: erős D

1-4
Napsütéses
órák száma
Napos és felhős időszakok váltakoznak, azonban említést érdemlő csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban -5, 0 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 11 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag