Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, május 6., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+3, +8 °C

Maximum:
+12, +18 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk DNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, de számottevő csapadék nem valószínű. Délután folytatódik az erősen felhős, borult idő. Egy-két helyen kisebb eső előfordulhat, de nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Csütörtökön már nem érvényesül fronthatás, de a fokozottan érzékenyeknél még jelentkezhetnek izom- és hasi görcsök, a görcsös fejfájás pedig kifejezetten gyakori tünet lehet. A kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők a fájdalmaik erősödésére készülhetnek. A fényszegény időben lehangoltak, rosszkedvűek lehetünk, csökken a teljesítőképesség. A hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, május 7., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+4, +11 °C

Maximum:
+9, +17 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt kezdetben itt-ott rövid időre kisüthet a nap, de aztán mindenhol beborul az ég. Egyre többfelé várható zápor. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan kell záporra, néhol zivatarra számítani. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 4, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 17 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Pénteken hidegfronti hatás érvényesül. Sokan tapasztalhatnak görcsös fejfájást, illetve hasgörcsök is felléphetnek. A szívbetegek állapota romolhat, az arra hajlamosaknál keringési és vérnyomáspanaszok is jelentkezhetnek. A hőérzet és a komfortérzet is alacsony. A szeles tájakon fokozódik az igerlékenység. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, május 8., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+13, +18 °C

Szél: élénk ÉNY

7-10
Napsütéses
órák száma
A napsütést időnként felhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag