Műtét után: jobban látnak, mint azelőtt szemüveggel

A 2016-os Év Magánrendelője versenyben az a pályázó kaphatta meg a különdíjat, amely a közönségszavazás és a zsűri döntése alapján egyaránt kiemelkedő eredményt ért el. Az elismerés Optik-Med Sasszemklinikának jutott.

Az Optik-Med Sasszemklinikán már több mint 85 ezer lézerkezelést végeztek el, ami hatalmas tapasztalati hátteret ad a tevékenységükhöz. Az első lézerkezelt pácienseik már 20 éve hagyták el a szemüveget. Az alkalmazott orvosi technológiákban és a szakértelmükben már 1997-ben annyira bíztak, hogy bevezették az írásos orvosi garanciavállalást. Azóta a fejlesztések és az ismeretek gyarapodása révén még jobban képesek teljesíteni. Három különböző csúcstechnológiás - például 5 dimenziós szemkövető - lézerrel dolgoznak a műtőben, ami lehetővé teszi, hogy széles pácienskörnek adhassanak megoldást a látásproblémákra.
Ebbe beletartozik a klinika saját személyzete is. Az intézmény főorvosa, a férje, az igazgatók, a vezető szaktanácsadó, az asszisztensek is magukon tapasztalhatták meg a lézeres kezelés előnyeit, amelyek között ott van, hogy a 100 százalékosnál is jobb látásélességet érnek el.

Ez úgy lehetséges, hogy nem csak elsődleges- és másodlagos, hanem a magasabb rendű fénytörési hibákat is a legkorszerűbb módszerekkel térképezik fel, és saját fejlesztésű programjuk segítségével végzik el a korrekciót. A legtöbb páciensük látásélessége 125 százalékos a kezelés után, ami azt jelenti, hogy jobban látnak, mint korábban szemüveggel. De vannak kiemelkedő eredményeik is, amikor a látásélesség 150 százalékra vagy még magasabbra emelkedett.

Az éleslátás feltétele, hogy a tárgy pontjairól érkező fénysugarak a szembe kerülve, annak törőközegein (szaruhártya, csarnokvíz, lencse, üvegtest) áthaladva, irányukat megváltoztatva, az ideghártyán (retinán) egyesüljenek képpontokká. A szem össztörőereje mintegy 66 dioptriás konvex lencse törőerejének felel meg. Részletek!

E technológia nagy előnye, hogy igen gyors. Egy szombaton megműtött páciens hétfőn már akár mehet is dolgozni, vezetheti az autóját, s már nincs szüksége segédeszközökre, mert szabad szemmel is élesen lát. Bár a műtétek a fővárosban történnek, de a kontrollvizsgálatokat a vidéki hálózat is el tudja végezni, így ezek miatt nem szükséges az utazás.
A Sasszemklinika érdekes kezdeményezése, hogy a feleslegessé vált szemüvegeket összegyűjtik, és újrahasznosítják őket, azaz eljuttatják őket a rászorulóknak. A szemüvegek nem olcsók, így aki egy feleslegessé vált darabhoz hozzájutva tanulhat, dolgozhat vagy egyszerűen csak könnyebben végezhet el otthoni feladatokat, és segíthet ezzel a családjának jelentős életminőség javuláson mehet keresztül, s jobban hozzájárulhat a szűkebb és tágabb környezete építéséhez.

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Mikor nincs rendben a hüvely?Intim gondok

Mikor nincs rendben a hüvely?A legtöbb nő találkozik élete során valamilyen, a hüvelyt érintő problémával

Betegség, amely minden nőt érinthetInkontinencia

Betegség, amely minden nőt érinthetFőleg szülés után érinti a nőket, de bárkinél felléphet

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Végbélvérzés

Végbélvérzés: aranyér vagy daganat?Mindenki megrémül, ha a vécépapíron vért vesz észre

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Beteghang

"Ha rákja van, nem fog meghalni azonnal"Brjeska Dóránál 2013 őszén diagnosztizáltak áttétes mellrákot

A nátha gyógynövényes kezeléseNátha

A nátha gyógynövényes kezeléseNagyon sok gyógynövény van, amelyet bevethetünk, hogy felvegyük a harcot

60 felett így kell sportolniSport

60 felett így kell sportolniBár csökken az állóképesség és az izomerő, mégis fontos, hogy továbbra is sportoljunk

Otthoni megoldások orrfolyásraOrrfolyás

Otthoni megoldások orrfolyásraA jelenség oka a hideg, a megfázás, illetve az influenzavírusok

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyAnyajegy

Nagy baj lehet, ha viszket az anyajegyMiért fontos a rendszeres szűrés?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső