+13° - +25°
Nincs front

Műtét után: jobban látnak, mint azelőtt szemüveggel

A 2016-os Év Magánrendelője versenyben az a pályázó kaphatta meg a különdíjat, amely a közönségszavazás és a zsűri döntése alapján egyaránt kiemelkedő eredményt ért el. Az elismerés Optik-Med Sasszemklinikának jutott.

Az Optik-Med Sasszemklinikán már több mint 85 ezer lézerkezelést végeztek el, ami hatalmas tapasztalati hátteret ad a tevékenységükhöz. Az első lézerkezelt pácienseik már 20 éve hagyták el a szemüveget. Az alkalmazott orvosi technológiákban és a szakértelmükben már 1997-ben annyira bíztak, hogy bevezették az írásos orvosi garanciavállalást. Azóta a fejlesztések és az ismeretek gyarapodása révén még jobban képesek teljesíteni. Három különböző csúcstechnológiás - például 5 dimenziós szemkövető - lézerrel dolgoznak a műtőben, ami lehetővé teszi, hogy széles pácienskörnek adhassanak megoldást a látásproblémákra.
Ebbe beletartozik a klinika saját személyzete is. Az intézmény főorvosa, a férje, az igazgatók, a vezető szaktanácsadó, az asszisztensek is magukon tapasztalhatták meg a lézeres kezelés előnyeit, amelyek között ott van, hogy a 100 százalékosnál is jobb látásélességet érnek el.

Ez úgy lehetséges, hogy nem csak elsődleges- és másodlagos, hanem a magasabb rendű fénytörési hibákat is a legkorszerűbb módszerekkel térképezik fel, és saját fejlesztésű programjuk segítségével végzik el a korrekciót. A legtöbb páciensük látásélessége 125 százalékos a kezelés után, ami azt jelenti, hogy jobban látnak, mint korábban szemüveggel. De vannak kiemelkedő eredményeik is, amikor a látásélesség 150 százalékra vagy még magasabbra emelkedett.

Az éleslátás feltétele, hogy a tárgy pontjairól érkező fénysugarak a szembe kerülve, annak törőközegein (szaruhártya, csarnokvíz, lencse, üvegtest) áthaladva, irányukat megváltoztatva, az ideghártyán (retinán) egyesüljenek képpontokká. A szem össztörőereje mintegy 66 dioptriás konvex lencse törőerejének felel meg. Részletek!

E technológia nagy előnye, hogy igen gyors. Egy szombaton megműtött páciens hétfőn már akár mehet is dolgozni, vezetheti az autóját, s már nincs szüksége segédeszközökre, mert szabad szemmel is élesen lát. Bár a műtétek a fővárosban történnek, de a kontrollvizsgálatokat a vidéki hálózat is el tudja végezni, így ezek miatt nem szükséges az utazás.
A Sasszemklinika érdekes kezdeményezése, hogy a feleslegessé vált szemüvegeket összegyűjtik, és újrahasznosítják őket, azaz eljuttatják őket a rászorulóknak. A szemüvegek nem olcsók, így aki egy feleslegessé vált darabhoz hozzájutva tanulhat, dolgozhat vagy egyszerűen csak könnyebben végezhet el otthoni feladatokat, és segíthet ezzel a családjának jelentős életminőség javuláson mehet keresztül, s jobban hozzájárulhat a szűkebb és tágabb környezete építéséhez.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső