+10° - +23°
Nincs front

Műtét után: jobban látnak, mint azelőtt szemüveggel

A 2016-os Év Magánrendelője versenyben az a pályázó kaphatta meg a különdíjat, amely a közönségszavazás és a zsűri döntése alapján egyaránt kiemelkedő eredményt ért el. Az elismerés Optik-Med Sasszemklinikának jutott.

Az Optik-Med Sasszemklinikán már több mint 85 ezer lézerkezelést végeztek el, ami hatalmas tapasztalati hátteret ad a tevékenységükhöz. Az első lézerkezelt pácienseik már 20 éve hagyták el a szemüveget. Az alkalmazott orvosi technológiákban és a szakértelmükben már 1997-ben annyira bíztak, hogy bevezették az írásos orvosi garanciavállalást. Azóta a fejlesztések és az ismeretek gyarapodása révén még jobban képesek teljesíteni. Három különböző csúcstechnológiás - például 5 dimenziós szemkövető - lézerrel dolgoznak a műtőben, ami lehetővé teszi, hogy széles pácienskörnek adhassanak megoldást a látásproblémákra.
Ebbe beletartozik a klinika saját személyzete is. Az intézmény főorvosa, a férje, az igazgatók, a vezető szaktanácsadó, az asszisztensek is magukon tapasztalhatták meg a lézeres kezelés előnyeit, amelyek között ott van, hogy a 100 százalékosnál is jobb látásélességet érnek el.

Ez úgy lehetséges, hogy nem csak elsődleges- és másodlagos, hanem a magasabb rendű fénytörési hibákat is a legkorszerűbb módszerekkel térképezik fel, és saját fejlesztésű programjuk segítségével végzik el a korrekciót. A legtöbb páciensük látásélessége 125 százalékos a kezelés után, ami azt jelenti, hogy jobban látnak, mint korábban szemüveggel. De vannak kiemelkedő eredményeik is, amikor a látásélesség 150 százalékra vagy még magasabbra emelkedett.

Az éleslátás feltétele, hogy a tárgy pontjairól érkező fénysugarak a szembe kerülve, annak törőközegein (szaruhártya, csarnokvíz, lencse, üvegtest) áthaladva, irányukat megváltoztatva, az ideghártyán (retinán) egyesüljenek képpontokká. A szem össztörőereje mintegy 66 dioptriás konvex lencse törőerejének felel meg. Részletek!

E technológia nagy előnye, hogy igen gyors. Egy szombaton megműtött páciens hétfőn már akár mehet is dolgozni, vezetheti az autóját, s már nincs szüksége segédeszközökre, mert szabad szemmel is élesen lát. Bár a műtétek a fővárosban történnek, de a kontrollvizsgálatokat a vidéki hálózat is el tudja végezni, így ezek miatt nem szükséges az utazás.
A Sasszemklinika érdekes kezdeményezése, hogy a feleslegessé vált szemüvegeket összegyűjtik, és újrahasznosítják őket, azaz eljuttatják őket a rászorulóknak. A szemüvegek nem olcsók, így aki egy feleslegessé vált darabhoz hozzájutva tanulhat, dolgozhat vagy egyszerűen csak könnyebben végezhet el otthoni feladatokat, és segíthet ezzel a családjának jelentős életminőség javuláson mehet keresztül, s jobban hozzájárulhat a szűkebb és tágabb környezete építéséhez.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső