+18° - +36°
Nincs front

Magánpraxis fellendítése egyik napról a másikra

A kórházi munkáját a mai orvos társadalom jelentős része teljesen kiszolgáltatott helyzetben végzi. Míg a szakrendelői feladatok viszonylagosan stabil keretek között működnek, addig a kórházi munka a fenntartó és a felső vezetőség esetleges politikai kitettsége miatt viszonylag instabil.

Mindezek miatt viszonylag gyakori, hogy egy tapasztalt, rutinos és a kórházi hierarchiában már jól pozícionált orvos egyik-napról a másikra hirtelen váltani kényszerül és a korábban kis lángon üzemeltetett magánpraxisát váratlanul a fő bevételi forrásaként szükséges működtetni.
Kiemelten nehéz a váltás olyan szakmákban, ahol a kórházi vagy műtéti háttér elengedhetetlen és a megélhetést elsősorban a műtéti feladatok biztosították. Két lehetőség áll ilyenkor az orvos előtt, csatlakozni egy műtéti kapacitással rendelkező nagyobb magán rendelőhöz vagy tovább folytatni az egyszemélyes magánpraxist és bérelni a műtő kapacitást.

Egy magánpraxis belendítése sok plusz energiát igényel

Egy magánpraxis belendítése sok plusz energiát igényel

Páciens-forrás tekintetében a legnehezebb a váltás. Kórházi és szakrendelői háttérrel a magánpraxisok sikeresen tudják a tehetősebb betegeket átterelni magánrendelésükre és páciensforgalmuk akár 80 százaléka az állami páciensek közül kerül ki. A kórházi köldökzsinórt elengedve azonban hirtelen megcsappanhat a betegforgalom és komoly munkát, időt, pénzt kell belefektetni, hogy a régi páciensek újra visszataláljanak és akár újakkal bővüljön és fejlődhessen a praxis.

Lelkileg a legnehezebb a váltás, hiszen a gyógyításra felesküdött orvos komfortzónáját elhagyva hirtelen üzleti kérdésekkel, marketing döntésekkel és ijesztő angol nyelvű szakzsargonnal találja szembe magát (lsd. SEO, PPC stb.) Mindezek miatt érdemes még a sikeres, páciensekkel zsúfolt időszakokban is belátni, hogy a páciens kommunikáció, marketing munka, weboldal készítés, egy rendelői brosúra vagy akár a rendszeres hírlevél küldés a páciensek számára a magánszférában nem ördögtől való, sőt akár elvárt és az alapját jelentik egy hosszútávon anyagilag sikeres és változásokat, viharokat is kiálló praxis stratégiájának.

A szerző Straub Fanni, Praxis tanácsadó a Foglaljorvost.hu és a Praxisakademia.hu weboldalak alapítója.

Azt tudtuk, hogy a legtöbb ember az orvosi filmekből, krimikből, sorozatokból építi fel az ideális orvos képét? Sokan álmodoznak például Dr. House-ról. Az embereket vonzza, érdekli, lenyűgözi az orvosi munka, néha talán túl is misztifikálják. Ám a sorozatok rámutatnak három nagyon fontos dologra. Kattintson a részletekért!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső