Meghalt C. Molnár Emma pszichológus

Elhunyt C. Molnár Emma pszichológus, aktív-analitikus pszichoterapeuta. A portálunknak párkapcsolati, stressz és pszichés betegségekben nyilatkozó szakértő 70 éves volt.

70 éves korában, június 25-én elhunyt az ismert pszichológus-pszichoterapeuta, C. Molnár Emma - közölte a 24.hu. A halálhírről az Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete tájékoztatott szerdán, temetéséről később intézkednek.

Fiatalabb koromban számomra a legérdekesebb kérdés az volt, hogy ki is az ember, mi az útja, mitől lesz olyan, amilyen - nyilatkozta portálunknak néhány éve a pszichológus. A teljes beszélgetést az alábbi cikkünkre kattintva olvashatja el!

C. Molnár Emma 1946-ban született. Pályáját általános iskolai tanárként kezdte, majd 1973 és 1989 között a Fővárosi Pszichoterápiás Módszertani Központban volt tudományos főmunkatárs. Több felsőfokú intézményben oktatott, speciális szakterületei a gender kérdései (a nemiség és a személyiség összefüggései), személyiség-lélektan, párkapcsolati problémák, az anya-gyermek-apa kapcsolat, illetve a karrier problémák voltak. Portálunk szakértőjeként közel négyszáz olvasói levélre válaszolt, emellett több internetes portál és folyóirat - például a Nők Lapja - oldalain publikált.

Családi és karrierproblémák kapcsán is több száz olvasói megkeresésre reagált. Fotó: Facebook

Családi és karrierproblémák kapcsán is több száz olvasói megkeresésre reagált. Fotó: Facebook

A közéletben televíziós szerepléseivel, előadásaival, tanácsadói munkájával és könyveivel vált ismertté. Legismertebb munkái közé tartozik A nő ezer arca, amely a gyengébbik nem erősségeit és társadalmi szerepét taglalja, férfi és női olvasóinak egyaránt címezve. "Az ember kétarcú: férfi és nő, és megvan az értéke ennek a kétarcúságnak. Ez fontos, mint a kiegészülés lehetősége a férfiaknak és nőknek, és nemcsak a magánéletben, hanem a munka világában is" - nyilatkozta korábban a HáziPatika.com újságírójának. A nemek különbsége kapcsán Karinthy Frigyes egyik kisregényének előszavát idézte: "Nagy felfedezést tettem, ember olyan nincs. Embert még nem láttam soha, akit láttam, az férfi volt, vagy nő volt."
Számára a legrejtélyesebb kérdés az emberi kapcsolat önmagunkkal, másokkal és a világgal. Miközben az ember kapcsolatba kerül, ad magából és kap is, fejlődik miközben megőrzi önmagát. Ezt a kérdést feszegeti nagyon sok tudomány, sőt a művészet is - írta korábban a bemutatkozásában.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső