+17° - +38°
Nincs front

Van kórház, ahol ölben viszik a betegeket

HáziPatika

Már hetekkel ezelőtt elromlott a lift a mátészalkai kórházban, ezért nemcsak a rokonok, hanem a beteghordók is ölben szállítják a betegeket.

A gyógyító intézmény első emeletén az általános belgyógyászati esetek kapnak helyet, a legsúlyosabb, mozgásképtelen, például hasnyálmirigy-gyulladásos, vérzéses, daganattal küzdő betegek a másodikon fekszenek. Volt olyan hozzátartozó, aki azt mesélte a Blikknek, hogy daganatos nagymamáját gyakran kell szállítani Mátészalkáról Nyíregyházára vizsgálatra. Legutóbb a beteghordóval ketten cipelték fel a 90 kilós asszonyt. Látogatni is nehezebb: az édesanyja például már nehezen jár, a lépcsőzés miatt így nem tud mindennap bejönni a nagymamához. 

Tavaly a fővárosi János Kórházban akadozott a betegellátás a rossz lift miatt. Részletek korábbi cikkünkben.

A betegszállítás szigorúan szabályozott folyamat - nyilatkozta a lapnak dr. Kamarás Péter, jogász. A kórháznak változtatnia kell a helyzeten, különben sérül a betegek emberi méltósághoz való joga, ami miatt a bíróság is számon kérheti az intézményt. 

Ölben cipelik a mátészalkai kórházban a mozgásképtelen betegeket.
Ölben cipelik a mátészalkai kórházban a mozgásképtelen betegeket. Fotó: 123rf

A kórházvezetés azonban részletes levélben számolt be a lapnak arról, hogy tehetetlenek az ügyben. "A meghibásodást azonnal jeleztük az üzemeltető cégnek, amelyik megrendelte a szükséges alkatrészt, ami azonban még nem érkezett meg. Ez a kórháztól független tényező" - írták közleményükben.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)
támogatói tartalom
Stressz

Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)Egy friss felmérés szerint a többség a stresszt a mindennapi élet olyan kikerülhetetlen velejárójának tartja, amely kézben tartható, korlátok közé szorítható.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső