Van, ahol az állam fizeti a magánkórházi kezelést is

Romániában a krónikus betegségekben szenvedő páciensek ezentúl magánkórházakban is kezeltethetik magukat, a kezelés költségeit pedig az államnak kell megtérítenie.

A kabinet maratoni, mintegy hét órát tartó keddi ülésén 25, azonnal hatályba lépő sürgősségi kormányrendelet szerepelt napirenden. Ennek egyike jelentősen megkönnyítheti a krónikus betegek helyzetét.

kórház, kórházi ellátás, kórházi kezelés, krónikus betegség, magánkórházi ellátás, ingyenes ellátás
kórház, kórházi ellátás, kórházi kezelés, krónikus betegség, magánkórházi ellátás, ingyenes ellátás

Magánkórházi ellátás, ingyen

Vonzó a külföldieknek a magyar magánkórház - olvassa el korábbi cikkünket!

Az egészségügyre vonatkozó rendelet elfogadását Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes jelentette be egy közösségi oldalon. Mint mondta, eddig a krónikus betegek csak akkor kezeltethették magukat magánkórházakban, ha az állami kórházaknak már nem volt kapacitásuk ellátni a további pácienseket. Mostantól azonban a betegeknek eleve felkínálják, hogy válasszanak az állami és a magánkórházak között. Amennyiben ez utóbbit választják, ugyanolyan ingyenes ellátásban részesülnek, mint az állami kórházakban.

Az ellenzéki pártok és egyes szakértők azonban attól tartanak, hogy a magánkórházak felszámolnak majd vizitdíjat, így nem lesz ingyenes a kezelés, hiszen az állami egészségügyi biztosító jelenleg is alacsonyabb összeget térít meg a kórházaknak a kezelések reális árához képest. Most pedig az amúgy sem elegendő pénzért több kórház fog versenyezni egymással. Az ismertetett tervezet ugyanakkor kifejezetten tiltja a kórházaknak, hogy vizitdíjat vezessenek be.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: