Változást akar a kórházszövetség

A kórházak finanszírozásának átalakítását és az Emberi Erőforrások Minisztériumával való hatékony együttműködést is fontos célnak nevezte Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség új elnöke.

Proaktív működést szeretne elérni a Magyar Kórházszövetség frissen megválasztott elnöke, Ficzere Andrea, hogy ne a gondok-bajok után menjenek, hanem a kórházak maguk fogalmazzák meg a problémákat és terjesszék az egészségügyi kormányzat felé - írja az infostart.hu

Ki a felelős a kórházi adósságokért? Korábbi cikkünkért kattintson !

Ficzere az Inforódiónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a kórházakban jelenleg fennálló nehézségeket szeretnék kicsit árnyaltabban, de hangsúlyosabban megfogalmazni, és változtatni a folyamatokon. E törekvésük mentén pedig együttműködési megállapodást is kötöttek az Emberi Erőforrások Minisztériumával, hogy "bizonyos székekből nem látszó problémákat" maguk a kórházak közvetíthessenek, és a változásban is közreműködhessenek.

A finanszírozást újra kell gondolni
A finanszírozást újra kell gondolni. Fotó: 123rf

Ficzere az évről évre visszatérő kórházfinanszírozási nehézségekre is kitért, amivel kapcsolatban elmondta, a finanszírozást újra kell gondolni, meg kell változtatni a jelenlegi rendszert. "Nagyon kell hangsúlyozni az amortizációt, hiszen ezzel igencsak küzdenek a kórházak. Ezt a költségvetésbe be sem tudjuk tervezni, emiatt is rosszabb lehet a kórházak eredményeinek a megítélése" - tette hozzá az Uzsoki utcai kórház főigazgatója.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: