Újranyit a PIC a Honvédkórházban

HáziPatika

Átmeneti szünet után, újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege (PIC).

"Humánerő tekintetében és technikailag is minden adott, minden a helyén van, így 99 százalékig biztos, hogy január 7-én újranyit a koraszülött intenzív osztály" - mondta a Honvédkórház egy névtelenséget kérő forrása az mfor.hu-nak.

Újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege
Újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege

A lap azt írja, hogy hétfőtől, azaz a mai naptól újra III. progresszivitási szinten, 14 ággyal (inkubátorral) tud üzemelni a koraszülött intenzív, miután a vezetőségnek sikerült megoldani a problémákat. A lap szerint az osztályra új embereket tudtak felvenni, és a kórház vezetősége biztosítja azokat a bérezési feltételeket, mellyel akár másfélszer magasabb bérért végezhetik munkájukat az ott dolgozók. Bevezették a speciális bérpótlékot és külön ösztönző keret áll rendelkezésre az ügyeletet vállalók számára.


A Honvédkórház koraszülött osztályának átmeneti bezárásáról decemberben jelentek meg az első hírek. Mint akkor arról a HáziPatika.com is beszámolt, a helyzet kialakulásához egyaránt vezettek bérproblémák és a speciális szakemberek hiánya.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső