Újabb fővárosi szuperkórházat hoznak létre

Budapesten nem három, hanem négy súlyponti kórház létesül, ugyanis a Szent János Kórház is ilyen intézmény lesz.

A Szent János Kórház tervezésére 495 millió forintot fordítanak. A másik három, már bejelentett súlyponti kórház a Honvédkórház, a Szent László és a Szent István Kórház összevonásával létrejövő intézmény, valamint a dél-budai centrumkórház lesz. Ezekre már kiírták a tervpályázatokat, amelyeknek december 9-ig meglesz az eredményük - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Közel félmilliárd forintba kerül a negyedik szuperkórház megtervezése
Közel félmilliárd forintba kerül a negyedik szuperkórház megtervezése

Kibővítik a csok-ot

Ugyancsak a sajtótájékoztatón hangzott el, hogy a lakáskasszarendszer átalakításából felszabaduló forrásokat a családok otthonteremtési kedvezményének (csok) kibővítésére költik. Ennek keretében a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik meg.


Gulyás Gergely elmondta, a lehető leghamarabb, lehetőség szerint még idén szeretnék, ha a csok változtatásai hatályba lépnének. A támogatás megemelésére vonatkozó kérdésre közölte, ez az összeg még nem növeli nagy mértékben az ingatlanárakat. A csok bevezetésekor volt egy olyan rövid távú hatás, hogy jelentősen megnőttek az ingatlanárak, és ha ez így történik, a segítség relatívabbá válik.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső