Új országos tisztifőgyógyszerészt választottak

Október elsejétől Dr. Mike Lászlót nevezték ki az országos tisztifőgyógyszerész pozíciójára.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója, Dr. Pozsgay Csilla Dr. Mike Lászlót bízta meg október elsejével az országos tisztifőgyógyszerészi teendők ellátásával - olvasható az intézet közleményében.

Tradíció és innováció - e két hívószó ad irányt a hazai gyógyszerészetnek

A Tisztifőgyógyszerészeti Főosztály élén álló szakember gyógyszerész, jogász, okleveles egészségügyi menedzser és gyógyszerügyi szervezés és -igazgatás szakképesítéssel rendelkezik. Első diplomáját a szegedi gyógyszerészi karon szerezte, majd jogi területen folytatta tanulmányait, jogászi végzettséggel is rendelkezik. Először gyógyszerészként helyezkedett el egy közforgalmú gyógyszertárban, majd 2005-től az Országos Gyógyszerészeti Intézet gyógyszerész-jogi szakmai tanácsadójaként is tevékenykedett. Eddigi szakmai tevékenysége alatt sikerült kialakítania - többek között - Magyarországon több kórházra kiterjedő közös gyógyszer-és egyéb egészségügyi fogyóanyag beszerzési rendszert, illetve Közép-Kelet Európában beindított egy átfogó, minden gyógyszerformára kiterjesztett, transzparens automatizált kórházi gyógyszerellátási rendszert is.


Tradíció és innováció

Elkötelezett vagyok abban - mondta kinevezése kapcsán Dr. Mike László, hogy egy szakmailag felkészült, emberséges, segítőkész, problémamegoldó és problémát átlátó, piaci, verseny és egyben igazi szolgáltató szemlélettel rendelkező, a "valós élet talaján mozgó", ugyanakkor hatékony és eredményes tisztigyógyszerészi rendszer működjön mihamarabb hazánkban. Az alapvető szemléletváltáshoz és bizonyos módszertani változtatásokhoz azonban időre van szüksége - állítja az országos tisztifőgyógyszerész, melynek első jeleit reményei szerint mihamarabb észlelni fogják a gyógyszerész kollégák.

A gyógyszerészi gondozás lehetővé teszi, hogy gyógyszerészek a patika területén vérnyomást vagy vércukorszintet mérjenek, a gyógyszerszedésről konzultáljanak a beteggel és annak orvosával is. Erről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat!

"Tevékenységemet és szakmai terveimet két hívószó jellemzi, mely nem más mint a tradíció és az innováció. Tradíció abból a szempontból, mely talán a XIX. század és a XX. század polgári gyógyszerész társadalmára volt leginkább jellemző (emberi értékek, társadalmi megbecsültség, tudás alapú szakmai és emberi tekintély, viselkedés kultúra). Innováció pedig abból az aspektusból, mely korunk egyszerű jelenéből és valóságából fakad. Innovatívnak kell lennünk, modern és hatékony eszközöket, módszereket kell alkalmaznunk, mely mind-mind abban lesz segítségünkre, hogy a betegeink gyógyszer ellátása, biztonságos, gazdaságos, hatékony és eredményes legyen úgy, hogy közben a rendelkezésre álló források törvényesen és jogszerűen legyenek felhasználva" - hangsúlyozta a kinevezett tisztigyógyszerész.

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső