+3° - +16°
Kettős front

Új munkaruhát kaptak a mentősök

Az elkövetkező időszakban is folytatódik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) fejlesztése - mondta Nagy Anikó, az egészségügyért felelős államtitkár.

Folytatódik az Országos Mentőszolgálat fejlesztése

Az egészségügyért felelős államtitkár úgy fogalmazott, hogy a mentők olyan hivatást választottak, amivel minden nap példát mutatnak, és ezzel a példával tanítanak az élet feltétlen tiszteletére, az élet mindenekelőttiségére.

Nagy Anikó a mentőszolgálat Markó utcai központjában Semmelweis-nap alkalmából tett látogatásán bejelentette, hogy megkezdődik az új munkaruhák kiosztása.  Az államtitkár elmondta, az elmúlt időszakban sok figyelmet fordítottak a mentőszolgálat fejlesztésére, és ez folytatódik.

Megemlítette, hogy 2010 óta több mint 30 mentőállomás épült és újult meg országszerte, 780 mentőautót cseréltek le, megújították a mentésirányítást és jelentős bérfejlesztést indítottak.

Új munkarhuhat kapott a mentőszolgálat, de további fejlesztések várhatók
Új munkarhuhat kapott a mentőszolgálat, de további fejlesztések várhatók

Nagy Anikó elmondta, hogy kiemelt feladatának tartják az OMSZ fejlesztését, és mindent megtesz azért, hogy a mentőszolgálat erkölcsi és anyagi megbecsültsége a következőkben tovább emelkedjék. Közölte, hogy számos intézkedést fognak hozni a szakmai fejlődés támogatására, a munkatársak testi-lelki egészségének megóvására, a jó minőségű munkaruha és eszközök beszerzésére. "Azt szeretnénk, ha minél többen választanák ezt a hivatást, és a mentősök közössége erősödne" - mondta.


Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója arról beszélt, hogy 86 ezer új munkaruhaszettet adnak át a napokban a kollégáiknak, és idén újabb 117 mentőautó érkezik, ezzel a jövő év elejére elérik azt, hogy a mentőgépkocsik átlagéletkora hat év alatt lesz, ami európai viszonylatban is egyedülálló.

Csató Gábor beszámolt arról is, hogy az utóbbi időben igyekeznek komoly hangsúlyt fektetni a társadalmi kommunikációra, bővíteni a lakosság elsősegélynyújtási tudását, közösségi újraélesztési és plakátkampányt indítottak.

Tényleg létszámstop van a mentőknél?

Az Átlátszó értesülései szerint június 21-től létszámstopot vezetett be az Emmi a tárcához tartozó számos közintézménynél, köztük a mentőknél, a múzeumoknál és a színházaknál. Azóta a minisztérium is megszólalt az ügyben. Álláspontjukról ide kattintva olvashat.

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső