+13° - +33°
Nincs front

Totális átalakítás a fővárosi betegellátásban

Óriási átalakulás előtt a fővárosi egészségügyi intézményrendszer. A Népszabadság birtokába került kormányzati javaslat értelmében három szuperkórház és hét társkórház kialakítását tervezik.

Teljesen átalakítanák a fővárosi egészségügyi intézményrendszert - derül ki a Népszabadság birtokába került kormányzati javaslatból.
A dokumentum szerint a szaktárca a 2015 februárjában beígért egy budapesti szuperkórház helyett sok kórházas szupercsomagot javasol az uniós fejlesztésekből kimaradó Budapestnek.
A lap úgy tudja, hogy a két nagy fővárosi kórházban, a Péterfyben és a Szent Jánosban megszűnne az aktív ellátás. A Szent János kapacitását átcsoportosítanák egy új szupercentrumba, míg a Péterfy ápolási otthonná alakulna át. Az előterjesztés szerint újranyitnák a majd tíz éve bezárt egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, azaz a lipótmezei pszichiátria egy részét, de itt a jövőben demens betegeket ápolnának. Ennek következtében 450 ággyal és néhány kórházi ingatlannal szűkülne az ellátórendszer Budapesten - számolt a Népszabadság.

Teljesen átszervezik a fővárosi kórházakat

Teljesen átszervezik a fővárosi kórházakat

A következő öt évben három olyan szuperkórházat terveznek kialakítani, amely folyamatos ügyeletet tart, és képes megoldani a legbonyolultabb feladatokat. Mellettük hét fővárosi kórház korszerűsítése zajlana párhuzamosan. Az új centrumok 200 milliárdos büdzséből épülnének ki, az egész kórházprogramra pedig 335 milliárd áll rendelkezésre.

Két pesti, egy budai centrum

A Budai Sürgősségi Centrumba a Szent János Kórház és a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika betegei kerülnének, ami a lap szerint pedig valószínűleg a XI. kerületi Etele térnél, vagy a szintén a XI. kerületi Virágpiac helyén épülne meg.
A Dél-pesti Centrumként az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, valamint az Országos Kar­diológia Intézet bázisán, a Haller utca mellett építenének egy új tömböt.
A harmadik centrum pedig a Honvédkórház lenne, amelyet új épülettel bővítenék ki.
A centrumok működését hét fővárosi és Pest megyei úgynevezett társkórház is segítené - írja a lap.
Forrás: NOL.hu

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső