Tárgyal a kormány az orvosok béremeléséről

Tárgyalóasztalhoz ült a kormány az orvosi kamarával.

Az egyeztetés eredményeiről Éger István elnök beszélt a HírTV műsorában.

Éger István úgy fogalmazott, hogy ebben a pillanatban nem egészen az egészségügy átalakításáról, hanem az ahhoz szükséges elengedhetetlen lépésekről próbálnak egyeztetni. Hozzátette, hogy szeptember 21-én öt pontot határoztak meg, abból az első kettő nagyon szoros kapcsolatban van: egy komoly bérfejlesztés és a paraszolvencia megszüntetése. Véleményük szerint a mai gazdasági helyzet ezeket az intézkedséeket megengedi.

A 900 ezer forintos szakorvosi kezdő fizetésről elmondta, bár egyelőre csak az Emmi képviselőivel tárgyalnak, de úgy tűnik lesz elmozdulás. A tárgyalásokat a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, vagyis az MSZ EDDSZ, mint reprezentatív szakszervezet vezeti, a Magyar Orvosi Kamara pedig stratégiai partnerként van jelen.

A magyar egészségügy legnagyobb rákfenéje - részletek!

Éger István a beszélgetés során azt is elmondta, hogy a szakdolgozói béremelések nyomán fontos, hogy megtartsák a bérarányokat, és hogy kiszámítható jövőképet biztosítsanak az orvosoknak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció