+10° - +25°
Nincs front

Szülői ágyakat kapnak a kórházak

A beteg gyerekükkel kórházban tartózkodó szülőknek szerzett be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 379 ágyat, amelyeket 32 intézményben osztanak szét - jelentette be Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója.

A kórházak igényei és a rendelkezésre álló források alapján 158 fotelágyat, 181 összecsukható és 40 fix ágyat terveztettek és gyártattak le.

anya, gyerek, betegség, kezelés, kórház, kórházi ágyak
Az ágyak megkönnyítik a beteg gyermekük mellett "őrködő" szülők helyzetét. Fotó: 123rf

Nem kell a földön aludnia a szülőnek

A gyártáskor ügyeltek arra, hogy az ágyak megfeleljenek a hatályos jogszabályoknak, moshatók és fertőtleníthetők legyenek, ne akadályozzák a kórtermekben folyó munkát, és ne legyenek balesetveszélyesek. A beszerzés 42 millió forint plusz áfából valósult meg, a napokban megkezdték az ágyak kiszállítását.

Milyen egy családbarát kórház? A válaszért kattintson ide!

A szülőknek kényelmesebb elhelyezést biztosító ágyak hozzájárulnak a szülők és a gyerekek lelki egyensúlyának megteremtéséhez. A középpontban mindig a beteg áll, és fontos, hogy a gyógyulásnak a családtagok is aktív részesei lehessenek. Ezért minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely a betegellátást emberibbé, komfortosabbá teszi - fogalmazott Bedros J. Róbert, az ágyakból szintén részesülő Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső