Szeptemberben indulhat a kórházfelújítási program

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár szerint szeptemberben indul a fővárosi kórházak 60 milliárd forint értékű felújítási programja.

Horváth Ildikó hangsúlyozta: először a koronavírus-fertőzöttek kezelését is ellátó intézményekben, így a Szent László-, a Szent János Kórházban, illetve a Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezdődik meg a munka. Ennek célja, hogy még biztonságosabb környezetet teremtsenek a betegeknek.

Védőfelszerelést viselő orvos vizsgál egy lélegeztetőgépre kötött koronavírusos beteget a Szent László Kórházban.
Védőfelszerelést viselő orvos vizsgál egy lélegeztetőgépre kötött koronavírusos beteget a Szent László Kórházban. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Horváth: az elmúlt 10 évben jelentős fejlesztések történtek

Arról, hogy az Eurostat adatai szerint Magyarországon 8 év alatt több mint kétharmadával növekedett az elvégzett CT-vizsgálatok száma, az államtitkár közölte: az elmúlt tíz évben jelentős fejlesztések történtek a képalkotó diagnosztika területén. Mint mondta, korszerű, a betegeknek kisebb sugárterhelést jelentő CT- és MRI-berendezéseket szereztek be. Horváth Ildikó kitért arra is, hogy a betegségek megelőzése érdekében számos szűrőprogramot indított az egészségügyi kormányzat.

Orvosi képalkotás: ez történik, ha átvilágítanak Orvosaink diagnosztikai gyakorlatában ma is kulcsfontosságú a szemmel látható jelek értelmezése. Ebben segítenek nekik az orvosi képalkotó eljárások. De kinek kell röntgen, kinek MRI, és kinek ultrahang? És melyiket nem ajánlják várandós anyáknak? Részletek itt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: