Szabadság miatt zártak be egy kórházi osztályt

HáziPatika

A Békés Megyei Központi Kórház bőrgyógyászatáról hazaküldték a betegeket, mert az egyetlen orvos szabadságra ment.

A nepszava.hu számolt be egy idős asszony esetéről. A nő karján június végén jelentek meg gennyes hólyagok, el is ment a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztályára. Ott azonban azt közölték vele, hogy a bőrgyógyászaton minden orvos szabadságon volt, ezért a sürgősségi osztályra küldték.

Szabadság miatt zártak be egy kórházi osztályt
Szabadság miatt zártak be egy kórházi osztályt. Fotó: iStock

A sürgősségi osztályról aztán megint továbbküldték, ezúttal a kórházi bőrgyógyászatra. Először ott is azt mondták, hogy az egyetlen orvos az osztályon szabadságon van, rajta kívül két rezidens dolgozik még, de ők nem tudnak túl sok mindent kezdeni az idős asszony panaszaival. Az asszonynak azonban szerencséje volt, mert szabadsága ellenére a főorvos minden nap bejárt a kórházba egy beteget kezelni - így az asszonyt is el tudta látni, aki ezután még két hétig feküdt az osztályon.

A magyar egészségügy legnagyobb rákfenéje - korábbi cikkünkért kattintson!

Állapota javult is, de még korántsem volt egészséges, amikor közölték, hogy hazamehet, mivel a főorvos újból szabadságra megy, ezúttal pedig el is utazik, a két rezidenssel pedig nem működhet az osztály.


A lap azt írja, hogy nem csak az idős nőt, hanem az összes beteget hazaküldték. A kórház a megkeresésre ugyan nem tagadta, hogy az orvos szabadsága miatt ideiglenesen bezárták az osztályt, de azt írták, hogy "a Békés Megyei Központi Kórház mindkét telephelyén a bőrgyógyászati járóbeteg-ellátás és az ügyelet is fenntartott, a társosztályok (például belgyógyászat) besegítenek, ha szükség lenne fekvőbeteg-ellátásra. A betegellátás a nyári szabadságolások ideje alatt sem szünetel."

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső