Rossz a lift, kézben hordják a betegeket

HáziPatika

Hetek óta kézben cipelik a betegeket a vizsgálatokra a János Kórház egyik belgyógyászati osztályáról, mert tönkrement az egyetlen betegszállító lift, és nem tudni, mikorra javítják meg.

120 kilós fekvő betegeket mozgatnak

Az ATV-nek az egyik beteg hozzátartozója azt mondta, hogy édesanyja napok óta nem jut el az ultrahangra, ezért azon gondolkodnak, hogy maguk szereznek szakembert, aki megjavítja a liftet.

Kézben hordják a betegeket, mert rossz a lift, Szent János Kórház betegellátás lift tüdőgyulladás ápolók kórház
Hetek óta kézben hordják a betegeket, mert elromlott az egyetlen lift

A János Kórház nyolcas épületében okoz gondot jelenleg a betegszállítás az elromlott felvonó miatt. Az épület szintjei meglehetősen magasan vannak, a betegek jelentős része pedig idős, ágyhoz kötött ember. Az egyik dolgozó szerint a lift másfél hónapja rossz, ő úgy tudja: külföldről kell alkatrészt hozatni, hogy meg tudják javítani. Addig - ahogy egy másik betegszállító is mondja - marad az extrém sport betegnek, ápolónak egyaránt.

"Például tegnapelőtt volt az, hogy egy 120 kilóst vittünk föl, kézben, merthogy fekvő volt és hát föl kellett vinni. Hát sajnos ez van" - mesélte az egyikük. Ha a betegszállítók egyáltalán eljutnak idáig: egy hozzátartozó szerint van ugyanis olyan beteg is az osztályon, aki a rossz lift miatt napok óta vár arra, hogy elvigyék vizsgálatra.

Egy hete nem kezelik a tüdőgyulladást?

"Édesanyám fekszik itt, és valószínűleg tüdőgyulladása van és ezt sajnos nem sikerült a mai napig kideríteni. Hétfőről keddre virradó éjszaka hozta be őt a mentő, szerdán kiírtak neki egy röntgenvizsgálatot, illetve hasi ultrahangot, amelyet a mai napig nem tudtak elvégezni, mert rossz a lift és nincs, aki levigye a vizsgálóba" - mesélte az ATV Híradónak, melynek riportja az esetről ide kattintva érhető el.

Egy másik beteg hozzátartozói sem értik, miért hagyja a kórház vezetése, hogy ilyen körülmények között gyógyuljanak a betegek, és dolgozzanak a betegszállítók, nővérek, orvosok. "Ötven éve le kellett volna bontani ezt a kórházat. Ezek már olyan régi falak, hát ebbe már minden van, ezt nem lehet felújítani" - magyarázta.


Természetesen a lap kereste a János Kórház illetékesét is az ügyben. Az intézmény kommunikációs vezetője SMS-ben Híradónknak azt írta: megrendelték a lift javításhoz szükséges alkatrészt, most arra várnak, hogy ez megérkezzen. A betegellátás a kórház szerint addig is zavartalan, és folyamatos.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső