Nincs elég orvos, bezárják a műveseállomást

Nincs elég orvos, ezért bezárják a szikszói műveseállomást. A betegeknek mostantól 20 kilométerrel arrébb, Miskolcra kell utazniuk a kezelésekért - adta hírül szerdán este az RTL Klub Híradója.

Nem tudnak szakorvost biztosítani Szikszóra

Nincs orvos, ezért bezárják a művese állomást Szikszón. A betegek 20 kilométerrel távolabb, Miskolcon kapják majd meg az életmentő kezelést - tájékoztat az RTL Klub Híradó.

Hogy zajlik a dialízis? A dialízis egy vesepótló kezelés, amelynél a vért vagy közvetlenül tisztítják meg a méreganyagoktól, vagy pedig a hashártyát használják fel szűrőként, hogy a szervezetet megszabadítsák a toxinoktól. Dialízisre akut és krónikus (három hónapnál régebb óta fennálló) veseelégtelenségnél egyaránt szükség lehet. A témáról a linkre kattintva olvashat bővebben.

20 kilométerrel távolabb kell menni

A riportból kiderül, hogy Szikszón 14 éven keresztül működött a műveseállomás, de most bezárják, mert nincs elég orvos. A dialízisre szoruló betegeknek ezután Miskolcra kell utazniuk a dialízisért.

Az RTL Klub Híradója szerint az állomáson nagyjából 50 embert kezelnek, köztük idős, mozgássérült betegeket is. Az életmentő beavatkozásra szoruló páciensek azt mondták, nagyon aggódnak, mi lesz április közepétől.

Az állomást működtető cég ügyvezetője a német tulajdonos engedélye nélkül nem nyilatkozhatott, de azt elismerte, hogy nem tudnak szakorvost biztosítani Szikszóra, miután mindhárom orvosuk megbetegedett. Azt ígérte, hogy a most Szikszón dolgozó alkalmazottaikat tovább foglalkoztatják Miskolcon, és minden beteg világszínvonalú ellátást kap majd.

Nem tudják, hány orvos hiányzik 2018. március 2-án számoltunk be róla, hogy nem tudja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy hány orvos és egészségügyi dolgozó hiányzik a kórházakból. Heteket, hónapokat kell várni a szakvizsgálatokra több háziorvos szerint, mert sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. A Magyar Orvosi Kamara elnöke korábban azt mondta, hogy majd ötezer orvos hiányzik Magyarországról.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: