Nem vették komolyan, végzett magával

HáziPatika

Egy 28 éves férfi végzett magával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház detoxikáló részlegén még múlt héten.

Az Index.hu azt írja, hogy egy 28 éves férfi végzett magával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház detoxikáló részlegén még múlt héten. A lap információja szerint a beteg már a sürgősségi osztályon öngyilkossággal fenyegetőzött, a férfit mégis a kórház detoxikáló részlegére tolták át, ahol nem sokkal később öngyilkos lett, elhunyt.

a beteg már a sürgősségi osztályon öngyilkossággal fenyegetőzött
A beteg már a sürgősségi osztályon öngyilkossággal fenyegetőzött. (A fotó illusztráció) Forrás: iStock

A kórház a lap megkeresésére így reagált: "A jogi szabályrendszereknek megfelelően egy-egy betegről, állapotáról - legyen az új műtéti módszer alkalmazása, baleset vagy rendkívüli körülmény - közfeladatot ellátó intézményként a kórház nem adhat felvilágosítást mindaddig, míg a páciens, vagy annak hozzátartozója ehhez nem járul hozzá és erre engedélyt nem ad."

Az egészségügyre ennyit kellene költeni - részletek!

A rendőrség viszont megerősítette az Index információit. Azt írták, hogy a bekövetkezett rendkívüli haláleset miatt a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján folytat eljárást.  Zacher Gábor igazságügyi orvosszakértő, a lap megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy bár nincs módszer arra, hogy az ilyen eseteket kiszűrjék, az öngyilkossággal való fenyegetőzés azonban mindenképpen ráutaló magatartásnak számít, ami egyfajta figyelmeztetés az orvosnak, hogy arra a betegre oda kell figyelni.


Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső