Nem vették komolyan, végzett magával

Egy 28 éves férfi végzett magával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház detoxikáló részlegén még múlt héten.

Az Index.hu azt írja, hogy egy 28 éves férfi végzett magával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház detoxikáló részlegén még múlt héten. A lap információja szerint a beteg már a sürgősségi osztályon öngyilkossággal fenyegetőzött, a férfit mégis a kórház detoxikáló részlegére tolták át, ahol nem sokkal később öngyilkos lett, elhunyt.

a beteg már a sürgősségi osztályon öngyilkossággal fenyegetőzött
a beteg már a sürgősségi osztályon öngyilkossággal fenyegetőzött

A kórház a lap megkeresésére így reagált: "A jogi szabályrendszereknek megfelelően egy-egy betegről, állapotáról - legyen az új műtéti módszer alkalmazása, baleset vagy rendkívüli körülmény - közfeladatot ellátó intézményként a kórház nem adhat felvilágosítást mindaddig, míg a páciens, vagy annak hozzátartozója ehhez nem járul hozzá és erre engedélyt nem ad."

Az egészségügyre ennyit kellene költeni - részletek!

A rendőrség viszont megerősítette az Index információit. Azt írták, hogy a bekövetkezett rendkívüli haláleset miatt a Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény alapján folytat eljárást. Zacher Gábor igazságügyi orvosszakértő, a lap megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy bár nincs módszer arra, hogy az ilyen eseteket kiszűrjék, az öngyilkossággal való fenyegetőzés azonban mindenképpen ráutaló magatartásnak számít, ami egyfajta figyelmeztetés az orvosnak, hogy arra a betegre oda kell figyelni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció