Nem mondanak fel a traumatológusok

Egyelőre elállnak október 1-jei, azonnali hatályú tömeges felmondásuktól a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei.

Ahogy korábban már a HáziPatika.com-on is olvashatták, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet 68 traumatológusa rendkívüli felmondását helyezte kilátásba október elsejére. Ezt azzal indokolták, hogy az elégtelen finanszírozás miatt ma már olyan kritikus a szakember- és eszközhiány, hogy az veszélyezteti a betegek ellátását. A traumatológusok ezért ultimátumot adtak: a főorvosok, a rezidensek, a szakorvos-jelöltek, a szakorvosok és még osztályvezetők is felmondási szándéknyilatkozatot írtak alá.

traumatológia, baleseti ellátás, kórház, sürgősségi, baleseti sebész, kórházi ellátás, finanszírozás, ultimátum, felmondás
traumatológia, baleseti ellátás, kórház, sürgősségi, baleseti sebész, kórházi ellátás, finanszírozás, ultimátum, felmondás

Még nem mondanak fel

Az ügy friss fejleményei szerint a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet baleseti sebészei egyelőre elállnak felmondásuktól. Az orvosok azzal indokolták a döntésüket, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára ígéretet tett arra, hogy a kormányzat az önkormányzati választás után dönt a Magyar Traumatológus Társaság (MTT) és az Emmi által közösen elkészített tervezetről, és szeptember 1-jéig visszamenőleg korrigálja a finanszírozást. Az intézet orvosai tehát október 31-ig haladékot adnak a szükséges kormányzati intézkedésekre - tudatták.

Az egészségügyre ennyit kellene költeni - részletek itt!

Az orvosok bíznak abban, hogy a minisztériummal közösen elkészített tervezetet - az ígéreteknek megfelelően - a kormányzat kedvezően bírálja el. Ugyanakkor kiemelték azt is, hogy nyilatkozatuk és az orvosok eddigi tiltakozó tevékenysége politikailag teljesen független, kizárólag a magasszintű betegellátás biztonságát tartják szem előtt.

Az MTT pénteken azt közölte, hogy a társaság az Emmi-vel közösen kidolgozta a traumatológiai ellátás finanszírozásának módosítását. Tájékoztatásuk szerint ennek megvalósítására határozott ígéretet kaptak az egészségügyi tárcától.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: