Nem kapnak több listát a betegek

Beszüntették a SOTE klinikáján állítólag tíz éve működő gyakorlatot, mely szerint a betegek egy listát kapnak arról, hogy milyen alapvető higiénés és egészségügyi eszközöket kell magukkal vinniük.

A napokban mutatta be az Index a listát, melyet egyik olvasója kapott kézhez a SOTE I. számú női klinikáján. Ezen az állt, hogy mit kell vinni az intenzívre a befekvőknek: például vizet, bugyit, evőeszközt, saját gyógyszert, WC-papírt, illetve műtétre menet 2 db fáslit (10 cm-est) is, amelyet a műtőssegédnek kell átadnia a beavatkozás után.

Nincs áprilisra ügyeleti beosztás a fővárosi Szent János Kórház sebészeti osztályán, miután az utóbbi három hónapban négy rezidens is felmondott. Bár más kórházak rezidensei felajánlották a segítségüket, az intézmény házon belül kezelné a problémát. Bővebben erről az alábbi cikkünkben írtunk!

A klinika egy válaszközleményben úgy reagált, hogy betegei rendelkezésére áll minden kezeléshez és ellátáshoz szükséges feltétel, és egyetlen műtét sem marad el személyi vagy tárgyi feltétel hiánya miatt. Elmondásuk szerint a lista elsősorban azért készült, mert a páciensek többsége szívesebben használ saját törölközőt és evőeszközt, ha azonban nem visznek magukkal, a klinika minden esetben biztosítani tudja. Elmondásuk szerint fáslikból sem szenvednek hiányt, ezt a listát pedig lassan tíz éve minden beteg megkapja.

Ötmilliárdos pályázatot hirdettek

A hír kapcsán Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Inforádiónak úgy nyilatkozott:  nincs lehetősége minden intézmény belső működési rendjét szabályozni, ám maga sem értett egyet az eljárással, ezért intézkedtek a megszüntetéséről. Bejelentette továbbá, hogy ötmilliárd forintos kerettel meghirdetett pályázattal vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek a járóbeteg-szakellátó intézmények.

A klinika cáfolta az eszközhiány hírét
A klinika cáfolta az eszközhiány hírét

"Szeretnénk elérni azt, hogy a betegek minél kevesebb időt töltsenek a drágább kórházi ellátás keretén belül, és minél többen kapják meg a lakóhelyükhöz legközelebbi ellátást" - mondta az államtitkár. A járóbeteg-szakrendelők egyebek mellett műszerfejlesztésre, a betegek kényelmét javító beruházásokra és épületrekonstrukcióra is pályázhatnak. Az ötmilliárd forintos keretből 16 és 100 közötti pályázatot tudnak támogatni. Első körben május 26-ig várják a pályázatokat.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső