Nagyot erősödik a magánegészségügy

HáziPatika

Az Affidea Magyarország Kft. megvásárolja a járóbeteg-szakellátást kínáló Medical Service Budapest Kft.-t, és ezzel az Affidea égisze alatt a hazai magánegészségügyi piac egyik meghatározó járóbeteg-ellátási portfólióját hozza létre - jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a két vállalat vezetői.

A hazai magánegészségügyi piac vezető szereplője, az Affidea Magyarország Kft. megvásárolja a Medical Service Budapest (MSB) Kft.-t. A vállalat hazai történetében mérföldkőnek számító akvizíció célja, hogy az Affidea megerősítse piacvezető pozícióját a komplex privátellátási piacon, stabil szolgáltatási hátterével támogassa az MSB sikeres privát egészségközpontjainak további fejlődését, illetve cégcsoportszinten hasznosítsa az MSB széles körű járóbeteg-szakellátási tapasztalatát.

Már nyolc fővárosi központban várják az ügyfeleket

Az MSB neve sokak számára ismerősen cseng, hiszen járóbeteg-ellátásra szakosodott privát egészségközpontjaik már 2013 óta jelen vannak a nagy fővárosi bevásárlóközpontokban. Az MSB jelenleg a Mammutban, az Árkádban és a Corvin Plázában üzemelteti egészségközpontjait, ahol 75 orvos közreműködésével 30 területen kínál járóbeteg-szakellátást ügyfeleinek. Eddigi működése alatt az MSB több mint 72 ezer pácienst látott el.

Az Affidea immár nyolc fővárosi központban várja az ügyfeleket. Fotónk illusztráció, forrás: iStock
Az Affidea immár nyolc fővárosi központban várja az ügyfeleket. Fotónk illusztráció, forrás: iStock

Az Affidea saját szolgáltatási palettáján kapcsolja össze a komplex prevenciós szűréseket, a modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat, a járóbeteg-szakellátást és a vállalat-egészségügyi szolgáltatásokat. Az MSB megvásárlásával már országszerte 15 központban és több mint 100 telephelyen van jelen, illetve több mint 1000 munkavállalót és szerződött partnert foglalkoztat.

Jelenleg az Affidea 40 szakorvosi területen kínál járóbeteg-szakellátást, illetve - országos lefedettséggel - évente több mint 120 000 munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja. Az akvizícióval a két cég a vállalati szegmensben is megerősíti pozícióit: egyesített vállalat-egészségügyi portfóliójukkal éves szinten mintegy 130 000 hazai munkavállaló ellátását biztosítják. Az MSB egészségközpontjainak megszerzésével az Affidea ügyfelei immár nyolc fővárosi központban vehetnek igénybe komplex magánegészségügyi szolgáltatásokat: járóbeteg-szakellátást, illetve labordiagnosztikai és modern képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat.


A cég közleménye szerint a szakmai integráció fokozatosan, több lépcsőben valósul meg. Az első fázisban az MSB egészségközpontjai - önállóságuk megtartásával - a korábbi ügyvezetés irányításával működnek tovább, de már az Affidea diagnosztikai szolgáltatásaiból, illetve szakmai konzultációs és továbbképzési lehetőségeiből is profitálhatnak. A két vállalat operatív integrációja 2021-ben a járóbeteg-szakellátási szolgáltatások harmonizációjával fejeződik be. 

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső