Minden betegszállító felmondott Hatvanon

HáziPatika

Felmondott az összes betegszállító a hatvani Albert Schweitzer Kórházban.

Az RTL Klub Híradójának egy néző küldött levelet, melyben felhívta a szerkesztőség figyelmét a problémára. A néző azt írta, hogy a hatvani Albert Schweitzer Kórházban az összes beteghordó felmondott.  A Független Egészségügyi Szakszervezet meg is erősítette a csatornának az infomrációt. Elmondásuk szerint a betegszállítók nagyon keveset keresnek, de sokat dolgoznak, ráadásul ki vannak téve mindenféle fertőzésnek is, ezért azonban nem kapnak semmiféle pótlékot.

"A legalacsonyabb a bérük, sokaknak csak a 149 ezer forintos minimálbér az alapbére, aminek a nettó összege a 100 ezer forintot sem éri, és emiatt nagyon sokan túlórát vállalnak" - mondta el az RTL-nek Soós Adrianna, a szakszervezet elnöke. A kórház azt írta a Híradónak, hogy pótolni fogják a betegszállítókat.

Két beteget műtenek egy műtőben

Az alacsony létszám és műtői kapacitás miatt a kórházi dolgozók egyre kreatívabb megoldásokra kényszerülnek a várólisták szinten tartása érdekében. Korábbi cikkünkért kattintson!

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső