+12° - +31°
Nincs front

Mentők: "ez elképesztő logisztikai feladat volt"

A járvány bő egy éve alatt 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba a mentők - mondta Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Koronavírus: újabb álhír terjed a vakcináról - részletek!

Az elmúlt kicsit több mint egy évben kollégái 1,2 millió esetet láttak el és ugyanennyi koronavírus-mintát vettek le - árulta el Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az 1888. május 10-én alakult szervezet születésnapján.

Csató arról is beszélt, hogy volt olyan nap, amikor ugyanannyi "egységet" mozgattak a mentésben, mint a mintavételezésben, ami "elképesztő" logisztikai feladat volt.

Több mint egy éve kezdődött a járvány, azóta 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba a mentők.

Több mint egy éve kezdődött a járvány, azóta 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba a mentők.

Fotó: OMSZ

"Az elmúlt időszakban - azt gondolom - a társadalom a tenyerén hordozott bennünket, és egy picit visszakerült a megbecsültségünk oda, ahova mindig is szerettük volna" - fogalmazott a főigazgató, aki kitért rá, hogy néhány hónap alatt vittek végig olyan digitális fejlesztéseket, amelyeket egyébként néhány évre terveztek. "Így a papírt elsöpörtük, és mindent, amit lehetett, transzparenssé és digitálissá tettünk" - hívta fel a figyelmet.


Ilyen terheléssel még nem kellett megbirkózniuk

Csató egyébként pár hete azt nyilatkozta, sosem látott mennyiségű feladatot rótt rájuk az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány. "Az elmúlt 134 évben az Országos Mentőszolgálat két világháborúban és egy forradalomban is bizonyított, de talán nem tűnik túlzásnak, ha azt mondom: olyan terheléssel, ami elé ez a világjárvány állított minket, még soha nem kellett megbirkóznunk" - fogalmazott a főigazgató. Csató szerint ezzel együtt sikerült megoldani a felmerülő nehézségeket, méghozzá olyannyira, hogy bár 20 százalékkal emelkedett az életmentési feladatok száma, a mentőszolgálat gyors helyszínre érkezési aránya még 2 százalékot javult tavaly 2015-höz képest.

Koronavírus: fiataloknál ezért okoz súlyos tüneteket - olvassa el a témában írt korábbi cikkünket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső