Melyik kórház kap 100 liter kézfertőtlenítőt?

100 liternyi alkoholos kézfertőtlenítőt adományozna Semmelweis-napon a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. Szavazással dől el, hogy melyik budapesti kórház kapja meg az adományt.

A  kézhigiénia és az alkoholos kézfertőtlenítők fontosságára hívná fel a figyelmet a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (RESZASZ) egy jótékonysági akcióval. Mint írták, a kórházi fertőzések elleni küzdelem egyik legfontosabb momentuma a megfelelő kézhigiénia, ezért az idei Semmelweis-napra 100 liternyi alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlott fel a szervezet az egyik fővárosi kórháznak. A kedvezményezett intézményt szavazással választanák ki.

Nozokomiális fertőzéseknek nevezzük azokat a fertőzéseket, amelyek kórházi tartózkodás alatt, illetve a kórházból való távozás után jelennek meg. Pontosan milyen fertőzésekről van szó, és mit tehetünk ezek ellen? A választ az alábbi cikkünkben találja!

Nálunk használják a legkevesebb kézfertőtlenítőt

Az uniós országok közül pont Magyarországon, Semmelweis hazájában használják a legkevesebb alkoholos kézfertőtlenítő gélt az egészségügyi intézményekben (6 liter/1000 betegnap; Svédországban ez például 40 liter/1000 betegnap) - hívja fel a figyelmet közleményében a szervezet. Hozzátették: sok kórháznak nincs elég pénze arra, hogy megfelelő mennyiségű alkoholos kézfertőtlenítőt beszerezzen, pedig valójában olcsóbb volna az állam számára a kézfertőtlenítő beszerzése és annak használatával a fertőzések megelőzése, mint a hiánya miatt kialakult kórházi fertőzés kezelése. Külön források biztosítása lenne szükséges, hogy az intézményeknek ne a jelenlegi - meglehetősen szűkös - gyógyszerkeretből kelljen kigazdálkodniuk ennek költségeit.

A kézfertőtlenítés fontos a kórházi fertőzések megelőzéséhez
A kézfertőtlenítés fontos a kórházi fertőzések megelőzéséhez

A kézfertőtlenítőt a legnagyobb adósságállományt görgető kórházak egyike kapja meg: a szavazók dönthetik el, hogy melyik. Versenyben van érte az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet, a Honvédkórház, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet, a Péterfy Sándor utcai Kórház rendelőintézet és Baleseti Központ, illetve a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak. A szavazásról részletesebben az alábbi linkre kattintva olvashat!


Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Inkontinencia: kinek segít a lézeres műtét?Inkontinencia

Inkontinencia: kinek segít a lézeres műtét? A kezelési módok között akad hatékony, gyors és kíméletes!

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső