Melyik kórház kap 100 liter kézfertőtlenítőt?

100 liternyi alkoholos kézfertőtlenítőt adományozna Semmelweis-napon a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. Szavazással dől el, hogy melyik budapesti kórház kapja meg az adományt.

A  kézhigiénia és az alkoholos kézfertőtlenítők fontosságára hívná fel a figyelmet a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (RESZASZ) egy jótékonysági akcióval. Mint írták, a kórházi fertőzések elleni küzdelem egyik legfontosabb momentuma a megfelelő kézhigiénia, ezért az idei Semmelweis-napra 100 liternyi alkoholos kézfertőtlenítőt ajánlott fel a szervezet az egyik fővárosi kórháznak. A kedvezményezett intézményt szavazással választanák ki.

Nozokomiális fertőzéseknek nevezzük azokat a fertőzéseket, amelyek kórházi tartózkodás alatt, illetve a kórházból való távozás után jelennek meg. Pontosan milyen fertőzésekről van szó, és mit tehetünk ezek ellen? A választ az alábbi cikkünkben találja!

Nálunk használják a legkevesebb kézfertőtlenítőt

Az uniós országok közül pont Magyarországon, Semmelweis hazájában használják a legkevesebb alkoholos kézfertőtlenítő gélt az egészségügyi intézményekben (6 liter/1000 betegnap; Svédországban ez például 40 liter/1000 betegnap) - hívja fel a figyelmet közleményében a szervezet. Hozzátették: sok kórháznak nincs elég pénze arra, hogy megfelelő mennyiségű alkoholos kézfertőtlenítőt beszerezzen, pedig valójában olcsóbb volna az állam számára a kézfertőtlenítő beszerzése és annak használatával a fertőzések megelőzése, mint a hiánya miatt kialakult kórházi fertőzés kezelése. Külön források biztosítása lenne szükséges, hogy az intézményeknek ne a jelenlegi - meglehetősen szűkös - gyógyszerkeretből kelljen kigazdálkodniuk ennek költségeit.

A kézfertőtlenítés fontos a kórházi fertőzések megelőzéséhez
A kézfertőtlenítés fontos a kórházi fertőzések megelőzéséhez

A kézfertőtlenítőt a legnagyobb adósságállományt görgető kórházak egyike kapja meg: a szavazók dönthetik el, hogy melyik. Versenyben van érte az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet, a Honvédkórház, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet, a Péterfy Sándor utcai Kórház rendelőintézet és Baleseti Központ, illetve a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak. A szavazásról részletesebben az alábbi linkre kattintva olvashat!


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső