Megvan az új tisztifőorvos

HáziPatika

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden fölmentette tisztifőorvosi posztjáról Kovács Attilát, utódjául pedig az eddigi helyettesét, Szabó Enikőt jelölte ki.

Felmentette tisztségéből Kovács Attila országos tisztifőorvost Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A nepszava.hu információi szerint a szakember főosztályvezetőként egyelőre maradt az államigazgatásban. Utódját néhány órán belül ki is jelölte a humánminiszter, a Népszava csütörtöki száma szerint Szabó Enikő veszi át a feladatait, aki 2010 óta tisztifőorvos-helyettesként dolgozik.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ október elsején kezdte meg működését, amelynek vezetésével országos tisztifőorvosként Kovács Attilát bízta még meg a miniszter. Egyebek mellett az ő feladata lett volna tisztifőorvosként koordinálni az új népegészségügyi program elkészítését. 

A magyar egészségügy ezért nem működik - részletekért kattintson!

A lap emlékeztet, hogy a miniszter és Kovács Attila még augusztus közepén közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy ősztől vastagbélszűrési program indul, és a következő két évben mintegy 2,4 millió 50 és 70 év közötti férfi és nő vesz majd részt. A komplett szűrési program végigviteléhez szükséges feltételek biztosításával azonban még mindig adós a szakpolitika.

Menesztették a tisztifőorvost
Menesztették a tisztifőorvost

Kásler így alakítaná át az egészségügyet

Mindenki azt szeretné, hogy a magyar egészségügy átalakuljon, és ehhez meg kell határozni az ágazat struktúráját, tevékenységét - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Medicina konferencián néhány hete. Emiatt is készültek el az öt nagy betegségcsoportban a népegészségügyi programok a prevenciótól a rehabilitációig, és ha ezeket a programokat egymásra helyezik, kiépül a magyar ellátórendszer struktúrája. Ha az öt nemzeti program megvan, akkor tudnak a finanszírozáson módosítani - tette hozzá a miniszter. További részletekért kattintson korábbi cikkünkre!


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső