Megújult egy rehabilitációs osztály

Átadták a budapesti Szent Margit Kórház felújított mozgásszervi rehabilitációs osztályát csütörtökön. A több mint negyvenmillió forintos fejlesztés keretében elvégezték az osztály teljes körű akadálymentesítését is.

Az osztály 2012-ben kezdte meg működését, és most mintegy ezer négyzetméteren újult meg - mondta el Tarlós István főpolgármester. Valamennyi kórterem funkcionális és komfortos lett, és önálló foglalkoztató terápiás helyiségben folyik ezentúl a betegek komplex rehabilitációs kezelése. Elhangzott továbbá a sajtótájékoztatón, hogy új burkolatot kaptak az elkülönítők, a folyosó és a kiszolgáló helyiségek, továbbá valamennyi kórteremet újrafestették. Kiépítettek egy a mozgássérültek által is önállóan használható vizesblokkot. A fejlesztés így nagyban hozzájárul a betegek magas színvonalú és biztonságos rehabilitációs ellátáshoz.

A Szent Margit Kórház 40 millió forintból újította fel mozgásszervi rehabilitációs osztályát
A Szent Margit Kórház 40 millió forintból újította fel az osztályt (fotó: Mohai Balázs/MTI)

Az osztályra a legnagyobb számban stroke trauma után kerülnek betegek, de számos csipőtáji törést elszenvedett, illetve protézissel ellátott pácienst is kezelnek. Az osztályon általában 3-4 hétig zajlanak a gyógyítási folyamatok, de nem ritka a több hónapos kezelés sem. Évente átlagosan 500 ember rehabilitációját végzik itt, ahova az ország valamennyi területéről érkeznek utógondozásra szoruló betegek.

Együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottsággal

Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója hangsúlyozta, hogy a fejlesztés az intézmény saját költségvetéséből valósult meg. Ezzel bizonyítják, hogy az elmúlt hat évben erős intézménnyé vált a Szent Margit Kórház, amely a tulajdonos állam támogatása, pályázati források igénybevétele, a főváros és a kerületi önkormányzat, valamint a civilek rendszeres segítségnyújtása mellett saját munkájával, hatékony gazdálkodásával is hozzá tud járulni az intézmény megújulásához.


A főigazgató bejelentette továbbá, hogy újfajta együttműködést indítanak a Magyar Paralimpiai Bizottsággal. A közös munka célja, hogy az osztályon gyógyuló betegek a legteljesebb életet élhessék a rehabilitáció után, valamint hogy az érintettekkel megismertessék a parasportokat. Ezzel kapcsolatban Szekeres Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy a megvalósult fejlesztéssel az osztályon meglévő szakmai tudáshoz és a betegeknek nyújtott segítséghez immár az épített infrastruktúra is felzárkózott.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső