Megbüntetnék az eladósodott kórházvezetőket

Bércsökkenéssel büntetnék az eladósodott kórházak vezetőit, ráadásul az intézmények teljes adósságállományát sem rendezi az állam.

Nem lesz elegendő a kórházak adósságának rendezésére a kormány által beígért összeg, az eladósodott intézmények vezetőit viszont akár bércsökkentéssel is sújthatják - értesült a Népszava kormányzati forrásokból.

A kórházi adósságok okai Időről időre felmerül a kórházak eladósodásának problémája mint a magyar egészségügy állapotának egyik fokmérője. Az adósság egyszerre lehet szinonimája a hiánynak és a pazarlásnak is. Kattintson !

Fizetéscsökkentés várhat az adósokra

Ahogy november végén megírtuk , a Magyar Államkincstár adatai szerint 54,2 milliárd forint tartozás halmozódott fel az egészségügyben, az adósság szinte teljes egésze a szállítókkal, szolgáltatókkal szemben áll fenn. Néhány napra rá Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere reagált a hírekre, aki bejelentette: 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat, illetve alaposan átvizsgálják az intézmények gazdálkodását és pénzügyi helyzetét. A lap információi szerint azonban a hitelezők még nem könnyebbülhetnek meg, mert még most sem tudják maradéktalanul kiegyenlíteni a számláikat az intézmények.

Bércsökkenéssel büntetnék az eladósodott kórházak vezetőit
Bércsökkenéssel büntetnék az eladósodott kórházak vezetőit

A lap szerint a beígért 55 milliárdos konszolidációs összegnek csak alig több mint felét szánja a kormányzat a tartozások kifizetésére, az összeg további részét azok között osztanák szét, akik tavaly óta bizonyíthatóan tettek az eladósodás elkerüléséért, és ügyelnek arra, hogy jó minőségben gyógyítsanak.

Egy kormány által jóváhagyott jogszabály-javaslatba a kórházi vezetők közvetlen fenyegetettsége is bekerült. A tervezet fölhatalmazza a minisztert arra, hogy építsen "ösztönzőket" a kiegyensúlyozott gazdálkodás érdekében a kórházi vezetők bérébe - a megkérdezett kórházi vezetők ezt a megfogalmazást egyértelmű bércsökkentésnek fordították.

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

Azok az intézmények is rosszul járhatnak, amelyeknél valami hibát talált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a korábbi konszolidációs pénzek elköltésében. A KEHI október végén készítette el jelentését, amelyben a 2016-os adósságrendezéssel kapcsolatban mintegy 36 kórháznál jelentettek valamilyen hibát összesen 40 millió forint értékben. Az érintett intézményeket nem értesítették, így magyarázatot sem tudtak adni a hibára, a konszolidációból azonban a hírek szerint kimaradnak.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: