Leváltotta Éger Istvánt az orvosi kamara

Leváltották elnöki tisztségéről Éger Istvánt az Magyar Orvosi Kamara (MOK) tisztújító közgyűlésén. A képviselők szavazatai alapján ezentúl Kincses Gyula vezeti a szervezetet.

A jelöltek bemutatkozását követően Lotz Gábor visszavonta elnöki jelölését, így a küldöttek a kamarát 16 éve vezető Éger István és Kincses Gyula kinevezése között dönthettek. Végül 202-120 szavazatarányban utóbbit választották meg elnöknek. Alelnökké választották Álmos Pétert és Lénárd Ritát, valamint fogorvos alelnökké Nagy Ákost. Az új főtitkár Kárász Anikó lett.

Kincses Gyulát választották a MOK elnökének
Kincses Gyulát választották a MOK elnökének

Kincses Gyula 67 éves fül-orr-gégész szakorvos, aki 2007 és 2008 között az Egészségügyi Minisztérium államtitkára volt a Gyurcsány-kormány idején. "Partneri és nem ellenzői szerepben kell fellépni a kormányzat felé, ha változást akarunk. Alakítói és nem elszenvedői akarunk lenni az egészségügy jövőjének. A jó ez így, csak több pénz kellene taktika nem működik" - fogalmazott a 24.hu-nak adott interjúban Kincses még a tisztújító közgyűlést megelőzően.

Éger István 2003 óta töltötte be a MOK elnöki tisztségét. Leváltását a 168óra beszámolója szerint már az is előrejelezte, hogy még pénteken a küldöttek 51-49 arányban elutasították elnöki beszámolóját, amire korábban nem volt példa, valamint a háromperces hozzászólások során is élesen bírálták a vezetést.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció