Koronavírus: tábori kórház épült Budapesten

HáziPatika

A budapesti Szent László Kórháznak nagy kihívást jelent a koronavírus-járvány. A helyzet megkönnyítése érdekében tábori kórházat építettek fel a katonák az intézmény udvarán.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya - a debreceni, a hódmezővásárhelyi és a szolnoki katonák segítségével - mindössze 24 óra alatt építették fel a sátorrendszert a Szent László Kórház udvarán, hogy könnyebb legyen kezelni a koronavírus okozta helyzetet. A felállított tábori kórház képes a kórház egészségügyi technológiáinak adaptálására - olvasható a honvedelem.hu-n.
koronavírus, koronavírus sátorkórház, koronavírus Szent László Kórház, koronavírus kórház, koronavírus szűrősátor, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest
Egy nap alatt építették fel a katonák a tábori kórházat.
Fotó: honvedelem.hu

Segítség a járványhelyzetben

Koronavírus: 39 új fertőzött Magyaroroszágon - olvassa el a részleteket!

A Magyar Honvédség egészségügyi állománya a Honvédkórház, valamint az alakulatoknál szolgálatot teljesítő szakemberek munkájával jelentős szerepet vállal a koronavírus okozta járványügyi helyzet feladataiból - emelte ki Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője. A szállítást és telepítést végrehajtó katonák a sátorkészlet üzemeltetésére és fenntartására is kiképzett szakállomány tagjai - tette hozzá.

A modern sátorrendszer rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva. Jelenleg olyan konfigurációban építették fel, hogy a leghatékonyabb módon szolgálja a koronavírus-járvány elleni védekezést - hangsúlyozta dr. Kopcsó István dandártábornok.

Erre használják a sátrat

A koronavírus-járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható a betegek előosztályozására. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül az ellátásuk szempontjából legoptimálisabb helyre kerüljenek.
A telepített sátorrendszer 101 km/órás szélnek is ellenáll, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembehelyezése után 10 perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket, így ez valóban nagy segítség a koronavírus okozta helyzetben.
A járványhelyzet önmagában speciális, de vannak olyan életesemények, amelyek tovább nehezíthetik. Ilyen például az, amikor kórházba kerül a gyerekünk. Mit tehetünk ilyenkor? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső