Koronavírus: tábori kórház épült Budapesten

A budapesti Szent László Kórháznak nagy kihívást jelent a koronavírus-járvány. A helyzet megkönnyítése érdekében tábori kórházat építettek fel a katonák az intézmény udvarán.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya - a debreceni, a hódmezővásárhelyi és a szolnoki katonák segítségével - mindössze 24 óra alatt építették fel a sátorrendszert a Szent László Kórház udvarán, hogy könnyebb legyen kezelni a koronavírus okozta helyzetet. A felállított tábori kórház képes a kórház egészségügyi technológiáinak adaptálására - olvasható a honvedelem.hu-n.

koronavírus, koronavírus sátorkórház, koronavírus Szent László Kórház, koronavírus kórház, koronavírus szűrősátor, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest
Egy nap alatt építették fel a katonák a tábori kórházat.Fotó: honvedelem.hu

Segítség a járványhelyzetben

Koronavírus: 39 új fertőzött Magyaroroszágon - olvassa el a részleteket!

A Magyar Honvédség egészségügyi állománya a Honvédkórház, valamint az alakulatoknál szolgálatot teljesítő szakemberek munkájával jelentős szerepet vállal a koronavírus okozta járványügyi helyzet feladataiból - emelte ki Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője. A szállítást és telepítést végrehajtó katonák a sátorkészlet üzemeltetésére és fenntartására is kiképzett szakállomány tagjai - tette hozzá.

A modern sátorrendszer rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva. Jelenleg olyan konfigurációban építették fel, hogy a leghatékonyabb módon szolgálja a koronavírus-járvány elleni védekezést - hangsúlyozta dr. Kopcsó István dandártábornok.

Erre használják a sátrat

A koronavírus-járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható a betegek előosztályozására. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül az ellátásuk szempontjából legoptimálisabb helyre kerüljenek.

A telepített sátorrendszer 101 km/órás szélnek is ellenáll, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembehelyezése után 10 perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket, így ez valóban nagy segítség a koronavírus okozta helyzetben.

A járványhelyzet önmagában speciális, de vannak olyan életesemények, amelyek tovább nehezíthetik. Ilyen például az, amikor kórházba kerül a gyerekünk. Mit tehetünk ilyenkor? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: