Koronavírus: tábori kórház épült Budapesten

A budapesti Szent László Kórháznak nagy kihívást jelent a koronavírus-járvány. A helyzet megkönnyítése érdekében tábori kórházat építettek fel a katonák az intézmény udvarán.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakállománya - a debreceni, a hódmezővásárhelyi és a szolnoki katonák segítségével - mindössze 24 óra alatt építették fel a sátorrendszert a Szent László Kórház udvarán, hogy könnyebb legyen kezelni a koronavírus okozta helyzetet. A felállított tábori kórház képes a kórház egészségügyi technológiáinak adaptálására - olvasható a honvedelem.hu-n.

koronavírus, koronavírus sátorkórház, koronavírus Szent László Kórház, koronavírus kórház, koronavírus szűrősátor, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest
koronavírus, koronavírus sátorkórház, koronavírus Szent László Kórház, koronavírus kórház, koronavírus szűrősátor, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzés, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest

Segítség a járványhelyzetben

Koronavírus: 39 új fertőzött Magyaroroszágon - olvassa el a részleteket!

A Magyar Honvédség egészségügyi állománya a Honvédkórház, valamint az alakulatoknál szolgálatot teljesítő szakemberek munkájával jelentős szerepet vállal a koronavírus okozta járványügyi helyzet feladataiból - emelte ki Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője. A szállítást és telepítést végrehajtó katonák a sátorkészlet üzemeltetésére és fenntartására is kiképzett szakállomány tagjai - tette hozzá.

A modern sátorrendszer rugalmasan alakítható a feladatellátáshoz szabva. Jelenleg olyan konfigurációban építették fel, hogy a leghatékonyabb módon szolgálja a koronavírus-járvány elleni védekezést - hangsúlyozta dr. Kopcsó István dandártábornok.

Erre használják a sátrat

A koronavírus-járvány jelenlegi fázisában a sátor nagyon jól használható a betegek előosztályozására. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül az ellátásuk szempontjából legoptimálisabb helyre kerüljenek.

A telepített sátorrendszer 101 km/órás szélnek is ellenáll, hűtő-fűtő rendszere pedig az üzembehelyezése után 10 perccel már biztosítja a megfelelő munkafeltételeket, így ez valóban nagy segítség a koronavírus okozta helyzetben.

A járványhelyzet önmagában speciális, de vannak olyan életesemények, amelyek tovább nehezíthetik. Ilyen például az, amikor kórházba kerül a gyerekünk. Mit tehetünk ilyenkor? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés