Koronavírus: sztárséfek is főznek a kórházaknak

Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, de a Magyar Bocuse d'Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek.

Koronavírus: így küzdenek a magyar városok - olvassa el a részleteket!

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával. A METRO támogatásával és a Dining Guide közreműködésével létrehozott projekt határozatlan ideig, a koronavírus-járvány végéig tart. A Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjainak jelentős része - többek között Széll Tamás, Szulló Szabina, Pohner Ádám és Hamvas Zoltán - a hozzájuk csatlakozó séfekkel vállalták, hogy részt vesznek a programban a koronavírus-járvány idején, mindenki a szakmájának megfelelő beosztásban. Az alapanyagokat, a főzéshez a helyszínt, az eszközparkot és a csomagolást a METRO Kereskedelmi Kft. biztosítja támogatásként, az ételek pedig a Dining Guide közreműködésével jutnak el az intézményekbe.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus segítség, koronavírus étel, koronavírus kórházak, koronavírus egészségügyi dolgozók, koronavírus adomány, koronavírus étkeztetés
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus segítség, koronavírus étel, koronavírus kórházak, koronavírus egészségügyi dolgozók, koronavírus adomány, koronavírus étkeztetés

Szendvicsek, konzervek és meleg ebéd

A SPAR Magyarország áruházlánc előrecsomagolt szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik ingyenesen. Keve Márton séf és csapata pedig az Easy Wine Budapest Bisztróban napi 100 adag meleg ebédet készít a Szent László Kórház dolgozóinak, hogy megkönnyítsék a koronavírus elleni küzdelmet. Az összefogás operatív feladatainak ellátására egy komplett stáb állt fel, többek között a Borganika, az Easy Wine és a Menedékház Alapítvány csapatából és önkénteseiből.

A Bonduelle Magyarország is segít zöldség a koronavírus ellen küzdő, kimerült egészségügyi dolgozóknak. A vállalat mintegy ezer kukorica-, borsó-, bab- és egyéb zöldségkonzervet ajánlott fel a Szent László Kórház dolgozóinak, valamint a Démétér Ház lakóinak, vagyis a gyógyulási folyamatban járó, csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek. Az adományozáson felül a Bonduelle további fuvarokat tervez annak érdekében, hogy kellő időtartamra lássák el a kórház dolgozóit, valamint a Démétér Ház lakóit egészséges alapanyagokkal.

A rászorulóknak is segítenek

A Nestlé világszerte 10 millió svájci frankkal támogatja a karitatív szervezetek, köztük a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját, magyar leánycége pedig külön mintegy 100 millió forint értékű adománnyal segíti a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozókat. A Nestlé Hungária a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek felajánlott szezonális termékekkel és 12 tonna húsvéti csokoládéval szeretné könnyebbé tenni a rászoruló családok hétköznapjait a koronavírus-járvány idején, de az egészségügyi dolgozók és a Magyar Vöröskereszt munkáját is támogatja termék- és pénzadományokkal.

Rejtély, mikorra lesz gyógyszer a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció