+4° - +12°
Kettős front

Koronavírus: beengednék a haldoklók családtagjait

HáziPatika

Körlevélben szólította fel a kórházakat Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy a haldokló covidosok családtagjait engedjék be.

Habár a kórházak COVID-osztályain szigorú látogatási tilalom van érvényben, Müller Cecília országos tisztifőorvos egy körlevélben utasította a vezetőket arra, hogy a haldokló betegekhez engedjék oda a hozzátartozókat, illetve megfelelően tájékoztassák őket a beteg állapotáról - írja a Telex.

A járvány Magyarországon is egyre több életet követel

A Telex birtokába került, november 10-i keltezésű tisztifőorvosi levél szerint az elmúlt időszakban "a betegek kapcsolattartási jogának korlátozása számos panaszt okozott" a kórházakban. A válsághelyzet részben lehetővé teszi a betegjogok korlátozását, a tisztifőorvos szerint azonban az egészségügyi törvény is kimondja, hogya beteg emberi méltósághoz való joga az egészségügyi válság idején sem korlátozható.


A járvány második hulláma szeptember eleje óta Magyarországon is egyre több életet követel, legutolsó adatok szerint a koronavírus hazai áldozatainak száma 2784-re emelkedett. Jelenleg 94704 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, közülük 486-an lélegeztetőgépen vannak. 

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső