+17° - +39°
Nincs front

Koronavírus: 12 millió maszk érkezett Kínából

Jelentős mennyiségű védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából. Szerdán összesen hat repülőgép hozott olyan eszközöket, amelyek segítenek megóvni a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók egészségét.

Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött - kattintson!

Összesen 12 millió maszk, 30 ezer overall és 200 ezer arcvédő érkezett Kínából, amelyeket az egészségügyi dolgozók használhatnak majd a koronavírus elleni harcban - jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védekezés, koronavírus maszk, koronavírus védőeszközök, koronavírus egészségügy
A korábbi szállítmányokat már szétosztották a kórházak között.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az utánpótlás is biztosított

"Az egészségügyi védekezésnek egy nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele az, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű felszereléssel rendeklezzenek az orvosok és az ápolók" - emelte ki videójában a miniszter. Mindemellett egy komplett gyártósor is érkezett Magyarországra, így a koronavírus-járvány idején a maszkok folyamatos utánpótlását is biztosítani tudják majd.

Még legalább 10 gép jön

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban még több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra. Ezek további eszközöket hoznak majd, amelyek megkönnyítik a koronavírus elleni védekezést és a fertőzöttek ellátását. Többek között lélegeztetőgépeket, védőszemüvegeket és kesztyűket is kap még az ország.


Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. Olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső