Koronavírus: 12 millió maszk érkezett Kínából

Jelentős mennyiségű védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából. Szerdán összesen hat repülőgép hozott olyan eszközöket, amelyek segítenek megóvni a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók egészségét.

Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött - kattintson!

Összesen 12 millió maszk, 30 ezer overall és 200 ezer arcvédő érkezett Kínából, amelyeket az egészségügyi dolgozók használhatnak majd a koronavírus elleni harcban - jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védekezés, koronavírus maszk, koronavírus védőeszközök, koronavírus egészségügy
A korábbi szállítmányokat már szétosztották a kórházak között.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az utánpótlás is biztosított

"Az egészségügyi védekezésnek egy nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele az, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű felszereléssel rendeklezzenek az orvosok és az ápolók" - emelte ki videójában a miniszter. Mindemellett egy komplett gyártósor is érkezett Magyarországra, így a koronavírus-járvány idején a maszkok folyamatos utánpótlását is biztosítani tudják majd.

Még legalább 10 gép jön

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban még több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra. Ezek további eszközöket hoznak majd, amelyek megkönnyítik a koronavírus elleni védekezést és a fertőzöttek ellátását. Többek között lélegeztetőgépeket, védőszemüvegeket és kesztyűket is kap még az ország.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. Olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)