Koronavírus: 12 millió maszk érkezett Kínából

Jelentős mennyiségű védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából. Szerdán összesen hat repülőgép hozott olyan eszközöket, amelyek segítenek megóvni a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók egészségét.

Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött - kattintson!

Összesen 12 millió maszk, 30 ezer overall és 200 ezer arcvédő érkezett Kínából, amelyeket az egészségügyi dolgozók használhatnak majd a koronavírus elleni harcban - jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védekezés, koronavírus maszk, koronavírus védőeszközök, koronavírus egészségügy
A korábbi szállítmányokat már szétosztották a kórházak között.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az utánpótlás is biztosított

"Az egészségügyi védekezésnek egy nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele az, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű felszereléssel rendeklezzenek az orvosok és az ápolók" - emelte ki videójában a miniszter. Mindemellett egy komplett gyártósor is érkezett Magyarországra, így a koronavírus-járvány idején a maszkok folyamatos utánpótlását is biztosítani tudják majd.

Még legalább 10 gép jön

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban még több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra. Ezek további eszközöket hoznak majd, amelyek megkönnyítik a koronavírus elleni védekezést és a fertőzöttek ellátását. Többek között lélegeztetőgépeket, védőszemüvegeket és kesztyűket is kap még az ország.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. Olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: