Koronavírus: 12 millió maszk érkezett Kínából

Jelentős mennyiségű védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából. Szerdán összesen hat repülőgép hozott olyan eszközöket, amelyek segítenek megóvni a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók egészségét.

Koronavírus: újabb 60 magyar fertőzött - kattintson!

Összesen 12 millió maszk, 30 ezer overall és 200 ezer arcvédő érkezett Kínából, amelyeket az egészségügyi dolgozók használhatnak majd a koronavírus elleni harcban - jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus megelőzés, koronavírus védekezés, koronavírus maszk, koronavírus védőeszközök, koronavírus egészségügy
A korábbi szállítmányokat már szétosztották a kórházak között.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az utánpótlás is biztosított

"Az egészségügyi védekezésnek egy nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele az, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű felszereléssel rendeklezzenek az orvosok és az ápolók" - emelte ki videójában a miniszter. Mindemellett egy komplett gyártósor is érkezett Magyarországra, így a koronavírus-járvány idején a maszkok folyamatos utánpótlását is biztosítani tudják majd.

Még legalább 10 gép jön

A külügyminiszter arról is beszámolt, hogy a következő napokban még több mint tíz repülőgépet várnak Magyarországra. Ezek további eszközöket hoznak majd, amelyek megkönnyítik a koronavírus elleni védekezést és a fertőzöttek ellátását. Többek között lélegeztetőgépeket, védőszemüvegeket és kesztyűket is kap még az ország.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet. Olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: