Komoly támogatást nyert egy kórház

HáziPatika

Közel 150 millió forintos támogatást nyert el a Szent Borbála Kórház a folyamatos betegellátás hatékonyabb működéséhez szükséges humánerőforrások biztosítására.

Az uniós pályázati konstrukció másfél évig 20 egészségügyi szakember munkabérének finanszírozását teszi lehetővé. A projekt célja a kórház fejlesztési prioritásának megfelelően a folyamatos és biztonságos betegellátás megvalósítása és az ehhez szükséges humánerőforrás biztosítása kiemelten a hiányszakmának minősülő területeken. Komárom-Esztergom megye ugyan nem a legalacsonyabb orvosellátottsági mutatókkal rendelkezik - a dolgozó orvosok aránya 10 000 lakosra vetítve 25,6 -, de a hiányszakmákat érintő területeken jelentkező kritikus létszám veszélyezteti az egyes területek folyamatos működését.

Húsz fő foglalkoztatására nyert támogatást a Szent Borbála Kórház
A kórház 20 fő létszámbővítésre elegendő összeget kapott

Az egészségügyi szakdolgozók számát illetően nem áll rendelkezésre hasonló adat, azonban a magasan kvalifikált szakdolgozók megtartása igen nehéz. A Szent Borbála Kórház több mint 1300 főt foglalkoztat, ebből közel 900 fő dolgozik közvetlenül a betegágyak mellett. Jelen projekt húsz hiányszakmás pozíció betöltését teszi lehetővé. A Szent Borbála Kórház intézményi létszámbővítéssel alkalmaz orvost - szülészt, sürgősségist, kardiológust, tüdőgyógyászt, továbbá egészségügyi szakdolgozót - sürgősségi, fül-orr-gégészeti, hematológiai, onkológiai, izotópdiagnosztikai, központi műtős, aneszteziológiai és intenzív terápiás, ápolási és tüdőgyógyászati munkahelyekre, illetve új dolgozóként biológust, gyógyszerészt, gyógyszertári asszisztenst, gyógytornászt és dietetikust is.


Az elnyert pályázat révén megfelelő mennyiségű szakember válik biztosítottá, az összeg továbbá hozzájárul, hogy a kórház maximálisan megfeleljen területi szerepének. A támogatás teljes összege: 143 837 910 Ft, a projekt befejezésének ideje pedig 2018. december 31.

Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső