Kiderült, ők a legnagyszerűbb gyermekorvosok

A HáziPatika.com áéltal szervezett Csodadoki Rajzpályázaton idén több mint ezer gyermek rajzolta meg a kedvenc orvosát. A pályamunkákat a zsűri és a nagyközönség idén is egymástól függetlenül értékelte.

Minden eddiginél több, összesen 118 rajz alkotója kapott elismerést a hazai gyermekorvosaink áldozatos munkája, hivatás- és gyermekszeretete előtt tisztelgő Csodadoki Rajzpályázaton. Az országos legjobbak mellett a megyei dobogósok és a zsűri által kiemelt 100 legszebb alkotás készítőit is díjazták. A HáziPatika.com által szervezett tavaly ősszel meghirdetett rajzpályázat győzteseit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában köszöntötték, ahol az Eszterlánc-mesezenekar jóvoltából zenés program és számos meglepetés várta őket. 

A Csodadoki Rajzpályázatról bővebben az alábbi weboldalon olvashat!

Ezernél több gyermek rajzolta meg az orvosát

A tavaly ősszel meghirdetett Csodadoki Rajzpályázaton összesen 1012 gyermek vállalkozott arra, hogy saját doktornénijével, illetve doktorbácsijával kapcsolatos kedvenc történetét megrajzolja, ezzel kifejezve háláját az orvosnak. A pályamunkákat a zsűri és a nagyközönség idén is egymástól függetlenül értékelte. A 27465 fő részvételével zajlott internetes közönségszavazás során a rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra összesen 35451 érvényes szavazat érkezett. A szakmai zsűri a dobogós helyek mellett különdíjakról és elismerő oklevelekről is döntött. A rajzpályázatra az ország valamennyi megyéjéből és Budapestről is érkeztek pályaművek. A legtöbb alkotás a Békés megyei gyerekek igyekezetét és tehetségét dicséri. A rajzokon keresztül összesen közel 500 gyermekorvos mindennapi tevékenységébe pillanthattunk be.

Több mint ezer gyermek rajzolta meg kedvenc orvosát
Több mint ezer gyermek rajzaiból választották ki a legjobbakat

Míg az internetes közönségszavazás az idei közönségdíjakról, a zsűri a pályázat szakmai dobogósairól, fődíjasairól, valamint egyéb elismertjeiről döntött. A zsűritagok az értékelés során a rajzban megjelenő gondolatot, a kivitelezést, a képi kifejezés minőségét egyaránt figyelembe véve három korcsoportban állították fel a győztesek sorrendjét. 

A Csodadoki Rajzpályázat zsűrijének tagjai a következők voltak: Dr. Abdulrahman Mohamed csecsemő- és gyermekgyógyász, a Békés Megyei Központi Kórház főorvosa, Borbás Emese, a Tábitha Gyermekhospice Ház gyógypedagógusa, Dr. Benyó Gábor onkológus, a Tábitha Gyermekhospice Ház orvosigazgatója, Dienes Éva, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönyvtár vezetője, Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Dr. Hauser Péter onkológus orvos, a Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika főorvosa, Kárász Eszter színész, előadóművész, bohócdoktor, az Eszter-lánc Zenekar vezetője, Dr. Kovács Zsuzsanna, házi gyermekorvos, Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Dr. Pászthy Bea gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika főorvosa, Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató, a Kecskeméti Katona József Könyvtár vezetője, Őri Gergely, a JátékNet webáruház ügyvezetője, Szalay József, a Rajztanárok Országos Egyesületének elnöke, valamint Vadász Ervin, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum idén is különdíjat ajánlott fel annak a budapesti vagy Budapest környéki osztálynak, amelyből a 2016-os pályázatra a legtöbb érvényes nevezés érkezett be, illetve az Országos Mentőszolgálat is két különdíjjal jutalmazta a tehetséges rajzolókat. Mellettük a Centrál Könyvek is 70-70 ezer forint értékű könyvcsomagot ajánlott fel a legjobban teljesített óvodának és iskolának.


Családi wellness hétvégét értek a legszebb rajzok

A Csodadoki Rajzpályázat szakmai zsűrijének értékelése alapján az idei legszebb rajzok alkotói Peresztegi Hanna, Őze Csanád és Lipták Bernadett Kata voltak. Ők hárman szép teljesítményük elismeréseként Gyula történelmi város felajánlásából egy-egy családi wellness hétvégét nyertek. A díjakat az ünnepségen Gyula alpolgármestere, Alt Norbert adta át. A pályázat legjobbjainak megajándékozásáról idén a budapesti Aquaworld Resort, a Játéknet.hu, a Béres Gyógyszergyár Zrt., a Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára gondoskodott.

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső