Két beteget műtenek egy műtőben

Az alacsony létszám és műtői kapacitás miatt a kórházi dolgozók egyre kreatívabb megoldásokra kényszerülnek a várólisták szinten tartása érdekében.

"Végignéztem az összes január hónapban publikált várólista-adatot 2016-tól a mai napig: az éves várólistán szereplő adatok alig-alig változtak, kivételt jelent 2016 januárja, amikor még 34 618-an vártak valamilyen beavatkozásra, míg az összes többi évben, ebben az időszakban stabilan 27-28 ezren szerepelnek a várólistán, mindössze pár száz fős eltéréssel. Tehát alapvetően a várólisták tartalma és számadatai az elmúlt években nem változtak, bárki bármit mondjon" - írja Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a 444.hu-n .

Az egészségügyben sokkal komolyabb problémák alakultak ki
Az egészségügyben sokkal komolyabb problémák alakultak ki (Fotó: 123rf)

Kunetz azonban úgy látja, hogy az egészségügyben sokkal komolyabb problémák alakultak ki. Például a sebészeti ellátások területén, ahol a szakértő szerint főképpen az altatóorvos-létszámhiány miatt egyre kreatívabb megoldásokra kényszerülnek a kórházak a várólisták szinten tartása érdekében.

Műtétek, melyekre sokat kell várni - részletek !

Kunetz nemrég levelet kapott egy aggódó kórházi dolgozótól, aki a többi között arról írt, hogy az alacsony dolgozói létszám és műtői kapacitás miatt gyakran előfordul, hogy ugyanabban a műtőben operálnak meg két beteget a halaszthatatlan műtéti indikáció miatt. Ez a módszer azonban szakmai szempontból elfogadhatatlan: nemcsak veszélyeztetik vele a beteget, de alapvető orvosetikai határokat is átlépnek vele.

A teljes cikket itt olvashatja el.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -10, -3 °C

Gyengén, a Dunántúlon közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a keletire forduló szél, 1, 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán frontmentes marad az idő. A nagyon hideg, erősen fagyos reggelen intenzív kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett napközben is keringési és vérnyomáspanaszok léphetnek fel. A hideg a bőrt is száríthatja. Alacsony a hőérzet, de a napsütés némileg javít a komfortérzeten. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: