Keresik az év védőnőjét

Április 30-ig lehet szavazni az év védőnője díjra, amelynek már most több száz jelöltje van.

Már több száz jelölt van az év védőnője díjra, amelyet az idén öt kategóriában hirdettek meg - közölte a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1-en. Csordás Ágnes elmondta, hogy egy kistelepülésen, egy közepes méretű településen és egy nagyvárosban dolgozó védőnőt akarnak jutalmazni, ezenkívül lehet szavazni még védőnői tanácsadói közösségre, és jutalmazni szeretnének egy szakfelügyeletet ellátó vezető védőnőt is. A szülők április 30-ig jelölhetik védőnőjüket személyes történetekkel, a kategóriák győzteseit pedig szakmai zsűri választja ki.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tavalyi 10 milliárd forintos többlettámogatás után a kormány 14 milliárdos pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátásra: pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők. További részleteket az alábbi cikkünkben olvashatnak!

Több száz jelölt van már az év védőnője díjra
Több száz jelölt van már az év védőnője díjra

Egykor a babonák, most az internetes tévhitek ellen küzdenek

A díj szakmai elismerés, a családok részéről pedig megbecsülés - jegyezte meg. Csordás Ágnes közölte, hogy a nyerteseket június 13-án, a védőnők napján köszöntik majd. Szólt arról, hogy Magyarországon a védőnők 102 éve támogatják a családokat, segítik őket abban, hogy a magzat és a gyermek egészségesen fejlődjön. Amikor létrejött a védőnői szolgálat, akkor a babonák ellen küzdöttek, ma pedig az internet által ömlesztett információkban próbálnak rendet teremteni, rámutatni a valóban hasznos tanácsokra - mondta Csordás Ágnes.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső