Képviselői bért kellene adni az orvosoknak

HáziPatika

A jelenlegi finanszírozásból nem jönnek ki a gyógyító intézmények Balaton Péter, a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének főtitkára szerint. A fogorvos hozzátette: az orvosok bérét a parlamenti képviselőkének a szintjére kell emelni.

Szükség van pluszforrásra az egészségügyben, bár kizárólag pénzzel nem lehet megoldani az ágazat problémáját - erről beszélt az atv-ben Balaton Péter, a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének főtitkára. A fogorvos szerint a kórházak azért adósodnak el, mert a kormány a 12 havi finanszírozásból egyet elvett, a maradékot pedig elosztotta 12 felé. A visszatartott pénzt ugyan év végén visszaosztják kasszasöprésként, az elosztás azonban nem arányos.  Az intézmények a működésükhöz gyakran fedezet nélkül vállalnak kötelezettséget. Az infláció és a bérrobbanás miatt pedig egyre inkább az jellemző, hogy a keveset próbálják úgy elosztani, hogy több legyen, ez pedig nem megy.

Több pénz kell az egészségügybe a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének főtitkára szerint.
Több pénz kell az egészségügyben. Fotó: 123rf

Nem kellenek a kancellárok

Balaton azt is mondta, hogy a kórházakban nincs szükség a kancellária-rendszerre, mert a kórházigazgatóknak menedzseri képzettsége is van, így gyakorlatilag fölöslegesen tettek oda egy menedzser mellé még egy menedzsert

Az orvoselvándorlásról többet korábbi cikkünkben olvashat.

Több fizetést kellene adni az orvosoknak

Az orvosok azért vándorolnak külföldre, mert itthon kevés a pénz, túl vannak terhelve és rosszak a munkakörülmények. Ha pedig több fizetést kapnának, visszajönnének. Balaton Péter szerint a gyógyítók bére akkor lenne reális, ha annyi kapnának, mint a parlamenti képviselők, a nővéreké pedig akkor, ha annyit keresnének, mint a banktisztviselők.


Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső