Instabillá vált az érsebészeti ellátás

HáziPatika

Mindössze egyetlen érsebésszel van kevesebb a fővárosban, máris instabillá vált az akut érbetegek ellátása.

A medicalonline.hu azt írja, hogy kedden reggelre "egy nagy munkabírású kollégáját veszítette el az érsebészek amúgy sem túl népes tábora". Emiatt pedig már most nehézségek mutatkoznak a főváros ügyeleti ellátásban.  Dr. Tóth Gyula egyébként március eleje óta egyedül gondozta a Péterfy Sándor utcai kórház ellátási területéhez tartozó krónikus érbetegeket, és a hónap minden napján telefonos készenléttel segítette a baleseti központ ügyeleti munkáját.

instabillá vált az akut érbetegek ellátása.
Instabillá vált az akut érbetegek ellátása. Fotó: iStock

A lap úgy tudja, hogy vis majort jelentettek a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, kedden reggel pedig a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta, hogy az akut baleseti érsérülések ellátásában kisegíti a Péterfy baleseti központját, és átvette a tervezett érműtétre váró betegüket.

A magyar egészségügy legnagyobb rákfenéje - korábbi cikkünkért kattintson!

Az érsebészeti ellátás megoldatlan problémái egyébként már márciusban megmutatkoztak. A nemzeti szív- és érrendszeri program nyomán a korábban érsebészeti profillal nem rendelkező Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben elkezdődött az ellátás felépítése, a Péterfyből ide érkezett két érsebész és egy rezidens, ott pedig egyetlen idősebb orvos maradt a krónikus területi érbetegek gondozására. 

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső