+10° - +24°
Nincs front

Ilyen egy családbarát kórház

Idén adták át először a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség által alapított Családbarát kórház díjat. Elsőként a Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta meg az elismerést.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta az első Családbarát kórház díjat, emellett huszonhárom kórházi osztályt is díjaztak.

A Családbarát kórház díj elnyerésének feltétele, hogy az intézmény osztályai közül három éven belül legalább három a Családbarát kórházi osztály elismerésben részesüljön. A kórházi díjra így idén heten pályázhattak.

Mitől családbarát a kórház?

A kórház erősen támaszkodik a helyi szervezetekkel, civilekkel, vállalkozásokkal kialakított jó kapcsolatokra. Ezeknek köszönhetően tudták a például mesefigurákkal díszíteni a gyermekosztály falait, de ingyenes újszülöttfotózást, valamint támogatott sportprogramot is megvalósítottak - olvasható a közleményben.

kórház, családbarát kórház, családbarát kórházi osztály, elismerés, díj,
Az elismert kórház sportprogramokat és nyári tábort is szervez. Fotó: 123rf

A betegek tájékoztatását segíti a kórház naprakész Facebook-oldala és a több osztályon kialakított konzultációs szoba. A kórház területén gyásztanácsadás is elérhető. A munkatársak szélesebb körben igénybe vehetik a rugalmas és részmunkaidős lehetőségeket. Emellett az intézmény a dolgozók gyermekeinek nyári tábort szervez, valamint játszószobát is kialakítottak nekik.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső