Ilyen a jövő kórháza

HáziPatika

Órák helyett néhány perc alatt elkészül a lelet Bécs új, high-tech csúcskórházában. A beteg kényelméről egy- és kétágyas, jól felszerelt szobák, illetve szállítórobotok gondoskodnak.

Június harmadikától fogadja az első betegeket a Bécs 21. kerületében, Floridsdorfban nyílt szuperkórház - írja az Index. A Krankenhaus Nord - Klinik Floridsdorf Európa egyik legmodernebb egészségügyi intézménye lesz, automatizált fűtő- és hűtőrendszerrel, hibrid műtőkkel, szállítórobotokkal, digitális betegaktákkal, illetve informatikai eszközökkel összekötött orvosi műszerekkel. 

Néhány perces vérvizsgálat és robot személyzet

A 800 ágyas kórházban évente várhatóan 46 ezer beteget látnak majd el, míg az ambulanciákon 250 ezren fordulnak majd meg. Kizárólag egy- és kétágyas szobák vannak, a beteg kényelméről pedig számos módon gondoskodnak: minden ágyhoz egy állítható magasságú monitor tartozik internetcsatlakozással, rádióval, tévével és videojátékokkal. Minden teljesen automatizált a fűtéstől az árnyékolástechnikán át a liftekig és a kerti öntözőrendszerekig.

Az orvos a beteg minden leletét és eredményét a saját gépén tekinthet meg. Fotónk illusztráció, forrás: 123rf

Az orvos a beteg minden leletét és eredményét a saját gépén tekinthet meg.

Fotónk illusztráció, forrás: 123rf

A tiszta ágyneműket, gyógyszereket, illetve az ebédet a dolgozók helyett 40 robot szállítja majd az osztályok között. A levett vérmintákat csőpostán juttatják el a laboratóriumokba, ahol automatikusan rádokkolnak a vizsgáló berendezésre. Azok a laboreredmények, amelyekre eddig legalább egy órát kellett várni, már néhány perc alatt meg is érkeznek. A betegakták és leletek mind digitalizáltak, és a műszerek is össze vannak kötve az informatikai eszközökkel, így az orvos a saját számítógépén nézhet meg minden adatot.


Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső