Ilyen a jövő kórháza

HáziPatika

Órák helyett néhány perc alatt elkészül a lelet Bécs új, high-tech csúcskórházában. A beteg kényelméről egy- és kétágyas, jól felszerelt szobák, illetve szállítórobotok gondoskodnak.

Június harmadikától fogadja az első betegeket a Bécs 21. kerületében, Floridsdorfban nyílt szuperkórház - írja az Index. A Krankenhaus Nord - Klinik Floridsdorf Európa egyik legmodernebb egészségügyi intézménye lesz, automatizált fűtő- és hűtőrendszerrel, hibrid műtőkkel, szállítórobotokkal, digitális betegaktákkal, illetve informatikai eszközökkel összekötött orvosi műszerekkel. 

Néhány perces vérvizsgálat és robot személyzet

A 800 ágyas kórházban évente várhatóan 46 ezer beteget látnak majd el, míg az ambulanciákon 250 ezren fordulnak majd meg. Kizárólag egy- és kétágyas szobák vannak, a beteg kényelméről pedig számos módon gondoskodnak: minden ágyhoz egy állítható magasságú monitor tartozik internetcsatlakozással, rádióval, tévével és videojátékokkal. Minden teljesen automatizált a fűtéstől az árnyékolástechnikán át a liftekig és a kerti öntözőrendszerekig.

Az orvos a beteg minden leletét és eredményét a saját gépén tekinthet meg. Fotónk illusztráció, forrás: 123rf

Az orvos a beteg minden leletét és eredményét a saját gépén tekinthet meg.

Fotónk illusztráció, forrás: 123rf

A tiszta ágyneműket, gyógyszereket, illetve az ebédet a dolgozók helyett 40 robot szállítja majd az osztályok között. A levett vérmintákat csőpostán juttatják el a laboratóriumokba, ahol automatikusan rádokkolnak a vizsgáló berendezésre. Azok a laboreredmények, amelyekre eddig legalább egy órát kellett várni, már néhány perc alatt meg is érkeznek. A betegakták és leletek mind digitalizáltak, és a műszerek is össze vannak kötve az informatikai eszközökkel, így az orvos a saját számítógépén nézhet meg minden adatot.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső