Így javítanák a mentősök munkakörülményeit

Béren kívüli juttatásokkal és családtámogatással segíti dolgozóit az Országos Mentőszolgálat, emellett az évek óta húzódó munkaruha-beszerzést is elindították.

Egyeztetést kezdeményezett a mentődolgozókat képviselő szakszervezetek vezetőivel az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Dr. Csató Gábor. Az egyeztetésen tájékoztatta a szakszervezetek megjelent képviselőit, hogy a kinevezése óta eltelt 8 hónapos időszakban komoly lépéseket tett a mentődolgozók anyagi-erkölcsi megbecsültségének, munkakörülményeinek javítása érdekében - olvasható a mentőszolgálat közleményében.

A mentősök régi kívánsága volt a megfelelő színvonalú munkaruha. Ezt legkésőbb jövő év elejére minden kivonuló mentődolgozó megkapja - nyilatkozta korábban a Magyar Időknek Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Részletesebben erről az alábbi cikkünkben olvashat!

Fizetési bónusz és új munkaruha

"Az Országos Mentőszolgálat a dolgozók számára előnyösen módosította a béren kívüli juttatás módját és mértékét, szakmai protokollokat adott ki és készít folyamatosan a helyszíni betegellátást végző bajtársak munkájának támogatására. A fejlesztések során a mentőszolgálat a dolgozók hivatalos ügyintézését segítő, elektronikus szolgálati lapot vezetett be, a gyermekes kollégákat támogató nyári tábort szervezett, megállapodást kötött a mentődolgozók gyermekeinek részvételéről az Erzsébet Táborokban, a legnagyobb munkaterhelésű mentőállomások dolgozói számára fizetési bónuszrendszert alkotott, és újabb források bevonásával elindította az évek óta húzódó munkaruha-beszerzést is. Csató Gábor további sikerként emelte ki a szakdolgozói kamarai tagdíjak átvállalását, amelyet az ágazati egyeztetéseken a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete ért el" - írja a közlemény.

Hamarosan új munkaruhát kapnak a kivonuló mentések - Forrás: Vezess.hu
Hamarosan új munkaruhát kapnak a kivonuló mentések - Forrás: Vezess.hu

Az egyeztetésen az OMSZ főigazgatója sajnálatosnak és érthetetlennek nevezte, hogy miközben az OMSZ a minden mentődolgozó számára fontos döntésekhez (munkaruha sajátosságai, béren kívüli juttatások, terhelési bónusz elosztása és aránya stb.) kérte volna az érdekképviseletek véleményét, a megbeszélésen a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) nem jelent meg. A mentődolgozók érdekeit kizárólag Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnöke képviselte. Az OMSZ főigazgatója felkérte a MÖSZ vezetőjét, hogy akár új javaslatokkal, akár konstruktív együttműködéssel továbbra is járuljon hozzá a mentődolgozók javát szolgáló célok megvalósításához - emelte ki a közleményben az Országos Mentőszolgálat.


Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső