Így állítanák meg a kórházi fertőzéseket

HáziPatika

Egy új miniszteri rendelet a kórházi fertőzések legyűrését célozza meg.

Ahogy arról korábban a HáziPatika.com is beszámolt, néhány hete Kásler Miklós bejelentette, hogy az általa felügyelt egészségügyben a kórházi fertőzések csökkentése az egyik legsürgetőbb feladat. Ennek érdekében az Emmi össze is állított egy szakmailag releváns és többnyire részleteiben is kidolgozott rendelet-tervezet-csomagot. A tervezett intézkedésekről Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke a HírTV Egyenesen című műsorában úgy nyilatkozott, hogy "sok kérdés van még nyitva, de látszik, hogy tényleg felveszik a kesztyűt." Majd hozzátette, hogy ez a miniszteri rendelet komplex kérdésekre komplex válaszokat fog adni.

Felveszik a kesztyűt a kórházi fertőzésekkel
Felveszik a kesztyűt a kórházi fertőzésekkel szemben

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke a műsorban elmondta, hogy milliárdos összegbe kerülne biztosítani, hogy mindenhol legyen kézfertőtlenítő. Ha azonban sikerül megelőzni a fertőzéseket, akkor az alkoholos kézfertőtlenítő bőségesen megtérül. Mint fogalmazott, a rendelet akkor lenne 21. századi, ha biztosítaná a transzparenciát, és nyilvánossá tenné a fertőzések adatait, valamint az erről készülő jelentések tartalmát. Megjegyezte azt is, hogy a rendeletben foglaltak fedezete egyelőre nem látszik a költségvetésben.

Jogerősen pert nyert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával (EMMI) szemben. Az Ítélőtábla kimondta, hogy nyilvánosságra kell hozni a kórházi fertőzések adatait kórházankénti bontásban, azaz végre évekre lebontva, intézményenként lehet megismerni, melyik magyar kórház hogy áll a kórházi fertőzésekkel. Részletek!

"Tudományosan kimutatott tény, hogy a legrosszabbak tulajdonképpen az orvosok. Az orvosok azt gondolják magukról, hogy istenek, de ha egy nővérnek vagy szakszemélyzetnek megmondjuk, hogy igenis, hogy mossunk kezet, akkor az orvosok mindig a leggyengébb láncszemek. Nemcsak itthon, de Angliában is, ahol dolgozom..." - mondta Hegedűs Zsolt.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső