Három traumatológia mondta le az ügyeletet

A főváros négy sürgősségi centrumából három mondta le a hétvégi ügyeletet. Egy helyen orvosaik betegségére hivatkoztak, kettőn pedig arra, hogy megteltek az intenzív ágyaik.

A főváros négy sürgősségi centrumából csak egy fogadott súlyos, sokszorosan sérült beteget a hétvégén - írta meg a nepszava.hu . A lap meg nem nevezett szakértőkre hivatkozik, akik szerint ennyi lemondás már veszélyezteti az ellátás biztonságát.

Négyből három sürgősségi centrum lemondta a hétvégi ügyeletet.
Négyből három sürgősségi centrum lemondta a hétvégi ügyeletet. Fotó: 123rf

Szombaton a Honvédkórház mondta le az ügyeletet a teljes hétvégére. Kérdésre válaszolva az intézmény felügyeleti szerve, a Honvédelmi Minisztérium is elismerte, hogy voltak ellátási gondok. A III. progresszivitási szintű, azaz a politraumát szenvedett betegek ellátását utasította vissza a kórház, amelynek az az oka, hogy a Baleseti Sebészeti Osztály több orvosa is megbetegedett. Hozzátették: ettől függetlenül a sürgősségi betegellátás az intézményben folyamatos volt, szombaton 144 sürgősségi esetet láttak el.

Tudja, hogy mikor melyik kórház ügyeletes? Kalkulátorunkban megnézheti!

Aznap éjszaka a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi úton működő traumatológiája is jelezte: oda se vigyenek több politraumatizált beteget a mentők, az intenzív ágyaik ugyanis megteltek. Ezután pedig a Szent János Kórház jelentette, hogy lemondja a további ügyeletet, mert már több mint fél tucat sérültet kell a műtőbe vinniük.

A napilap arra emlékeztet: Kásler Miklós alig egy hete válaszolta egy sürgősségi ellátással kapcsolatos kérdésre, hogy beváltotta az ígéretét, január elsején elindult a sürgősségi betegellátás új rendszere, amelyen senki nem talál fogást, így a kérdés le is került a napirendről.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: