Fizették a tb-t, mégis kiestek az ellátásból

Megerősítette a januárban alakult Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK), hogy egy adminisztrációs hiba miatt dolgozóik egy részének hosszabb-rövidebb ideig nem volt érvényes társadalombiztosítása.

Adminisztrációs hibára hivatkozva ismerte el a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK), hogy dolgozóik egy részének hosszabb-rövidebb ideig nem volt érvényes társadalombiztosítása. Pontosabban volt, csak ezt az orvosaik számítógépe nem látta, ezért hibát jelzett. Cáfolták ugyanakkor, hogy akár csak egyetlen hónapig is ne fizettek volna járulékot a dolgozóik után, és hogy biztosítási jogviszonyuk megszakadt volna - írja az MNO.

Magunknak kell fizetnünk a kezelésünket abban az esetben, ha jet-skizés vagy sárkányrepülés közben sérültünk meg, illetve az alkohol- vagy kábítószerhasználat miatti detoxikálást sem állja a TB. Az alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a gyógykezeléseket és vizsgálatokat, amelyeket nem finanszíroz az egészségkassza akkor sem, ha a járulékot becsületesen fizetjük.

Több mint száz dolgozót érintett az adminisztrációs hiba

A portál szerint a központ több alkalmazottja is jelezte a közelmúltban, hogy különféle orvosi ellátásuk során a biztosítási jogviszonyuk kapcsán hibát jeleztek nekik. Az adminisztrációs hiba a központ 751 munkatársa közül 117-et érintett. Nagy Gábor főigazgató a dolgozói jelzések alapján azonnali vizsgálatot rendelt el, amelyben megállapították, hogy a járulékok kifizetésére szolgáló fedezet minden esetben megfelelően el volt különítve, és be is lett fizetve.

Az orvosi ellátáskor több dolgozónál is hibát jelzett a jogviszony kapcsán
Orvosi ellátáskor több dolgozónál is hibát jeleztek

Mint kiderült, az NSZKK megalakulásakor vétett adminisztrációs hiba okozta a zavart. Kijavítására az NSZKK soron kívül intézkedett azzal, hogy megkereste az NSZKK dolgozóinak illetményszámfejtését, továbbá a járulékok és adók levonását végző Magyar Államkincstárt a kollégák biztosítotti bejelentései felülvizsgálatával kapcsolatban, valamint haladéktalanul megkezdték az elveszett adatok pótlását.


Meteogyógyászati teszt

Nézze meg Ön is: Aranyértippek a szakorvostól

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső