Fejlesztik a járóbeteg-ellátást

Az elmúlt 30 év legnagyobb járóbetegellátási-rendszert érintő fejlesztése indult el Budapesten. A korszerűsítésnek köszönhetően minőségibb, egészségesebb és hosszabb életet élhetnek a főváros lakói - közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) új diagnosztikai centrumának átadóján.

Átadták az Örs vezéri téri intézmény új kardiometabolikus és onkokardiológiai centrumát. A ZESZ most átadott fejlesztéseit a XIV. kerületi önkormányzat is támogatta.
járóbeteg-ellátás, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés, ZESZ, Zugló, Budapest, egészségügy,
A Zuglói Egészségügyi Szolgálat új diagnosztikai centrumának váróterme. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csaknem 600 milliós fejlesztés

Járóbeteg-szakellátás: kinek jár és hogyan vehetjük igénybe? A válaszokért olvassa el korábbi cikkünket!

Az Egészséges Budapestért Programban a kormányzattól 511 millió, az zuglói önkormányzattól pedig 85 millió forintot kapott a szolgálat. Ebből informatikai fejlesztést hajtottak végre, illetve diagnosztikai eszközöket szereztek be - ismertette Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa. Mint mondta, a fejlesztések eredményeképpen korszerű informatikai osztály jött létre az Örs vezér téri intézményben, megújult a ZESZ honlapja, online előjegyzési rendszert indítottak el, valamint korszerű adatbázist építenek a hatékony betegellátás érdekében.
A most átadott kardiometabolikus és onkokardiológiai centrum sokszakmás terület, ahol egyszerre van jelen többek között a kardiológia, a diabetológia és a belgyógyászat. Az a cél, hogy rövidebb legyen a betegút és hatékonyabban lássák el a több betegséggel egyszerre küzdő embereket - magyarázta a főorvos. A tervek szerint egyébként az elkövetkező években 50 milliárd forintot költenek majd arra, hogy a budapestiek tovább és jobb egészségben éljenek.
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső